Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUKE, JA SAM TVOJ ZOMBIE

Horor ulazi u 'Ratove zvijezda' na velika vrata

29.01.2009.
u 12:09

Na Halloween (noć vještica) ove godine, dan kada je američko tržište tradicionalno preplavljeno uratcima horor-žanra što se filma, stripa i književnosti tiče, publici će biti predstavljeno nešto sasvim novo: prvi horor roman smješten u svijet Lucasove sage o "Ratovima zvijezda".

Nije u pitanju nikakav fanovski amaterski uradak, već pravi pravcati i službeno odobreni roman koji će izdati Del Ray Books, tvrtka koja izdaje knjige čija je radnja smještena u "prošireni univerzum" poznate filmske dvostruke trilogije.

Naslov knjige je "Deathtroopers", "Jurišnici smrti", a o radnji se još ne zna baš mnogo, osim da će se odvijati neposredno prije događaja u "Novoj nadi", prvom (četvrtom) filmu serijala.

Kako će se to mrtvi imperijalni vojnici vraćati iz mrtvih, još nije poznato, ali autor Joe Schreiber, kojeg su nakon dva uspjela "obična" horor-romana angažirali da stravu i užas dovede u davno vrijeme u jednoj galaksiji koja je jako, jako daleko, obećava dinamičnu radnju:
- Nisam se posebno trudio da ono što napišem bude obilježeno nekim određenim stilom, osim uobičajene predanosti namjeri da radnja teče brzo i ne bude čitateljima dosadna. Ušao sam u to s namjerom da stvorim likove do kojih će vam biti stalo, i posložim situacije koje će izazvati pravu jezu."

Na svojem blogu Joe Schredier bio je još neodređeniji - ali i izazovniji s najavom knjige: "Pišući je, zabavljao sam se kao nikad u životu. Trenutačno unosim zadnje izmjene, i potrudio sam se da napravim baš onakvu knjigu kakvu biste željeli pročitati da ste bili dijete u sedamdesetima koje je odraslo uz originalnu trilogiju "Ratova zvijezda" i zbilja "brije" na horore poput "Isijavanja" i "Aliena", uz malo Williama Gibsona u toj mješavini."

William Gibson, autor "Neuromancera" i "otac cyberpunka", čovjek koji je izmislio pojam "virtualnog prostora", u svijetu "Ratova zvijezda", svemirske bajke koja od konkretne znanosti i tehnologije bježi kao vrag od tamjana, i to još u hororu s neživim jurišnicima? Ako je Schreiber uspio sve to spojiti u čitku mješavinu, onda je Sila zbilja jaka u njemu...

Želite prijaviti greške?