Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBIŠLI SMO HUB385

Umjesto u politiku Ivica Mudrinić u Hrvatsku se vratio zbog startupa i inovacija

HUB385
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
12.01.2016.
u 11:50

HUB385 još nije odabrao telekomunikacijskog operatora, a kako potvrđuju sva tri osnivača, to ne mora biti nužno Hrvatski telekom

Umjesto u politiku, Ivica Mudrinić, bivši HDZ-ov ministar pomorstva, prometa i veza, bivši čelnik HT-a i do 1. siječnja stariji potpredsjednik Deutsche Telekoma, u Hrvatsku se vratio kako bi radio na startupima i inovacijama. Mudrinić je široj javnosti najpoznatiji osnivač četvrtog i najvećeg coworking prostora u Zagrebu zvanog HUB385. Uz njega su, na projektu koji otvara 2500 kvadrata vrhunski opremljenog poslovnog prostora na Trešnjevci startupima te mladim inovativnim poduzetnicima, članica uprave IN2 grupe za razvoj poslovanja Ivana Šoljan i izvršni direktor glazbene nagrade Porin Ante Magzan. Sve troje zajedno su prvi put radili prije 10-ak godina u okviru HT-a na projektima ADSL-a i MAXtv-a.

– Odgovara mi povratak u Zagreb gdje su mi prijatelji i djeca. Bilo je zanimljivo raditi kao viši potpredsjednik globalno velike grupacije, ali sad je vrijeme za nešto novo, i to baš ovdje u Zagrebu – kaže Mudrinić. Ističe da je sad pravi trenutak za stvaranje platforme na kojoj startupi mogu raditi veliko i globalno, a velike kompanije okusiti i sudjelovati u inovacijama koje stvara ta nova zajednica. Kaže da su projekt financirali sami osnivači zajedno s investicijskim fondom Proficiom i osobno njegovim direktorom Gavinom Susmanom.

Ivana Šoljan ističe da su reakcije startup zajednice s jedne i velikih kompanija s druge strane odlične. Za prostor kapaciteta do 400 ljudi već su se prijavile 52 osobe. Među njima, u novi prostor preselit će se portal Netokracija kao i Jan Jilek, prema Googleu jedan od pokretača promjena u regiji, među najutjecajnijim ljudima u Hrvatskoj. Od velikih kompanija u prostor će se useliti dio razvoja IN2 grupe. No, Šoljan dodaje da je suština u tome da privuku ne samo IT tvrtke već i velike kompanije iz drugih institucija. Mudrinić ističe da u tome žele biti disruptivni i da nema dogovora unaprijed. HUB385, naime, još nije odabrao telekomunikacijskog operatora preko kojeg će ići na internet. Kako potvrđuje troje osnivača, to ne mora biti nužno HT. Ante Magzan objašnjava da će se HUB385 otvoriti prema profesionalcima, startupima i malim i srednjim tvrtkama kroz coworking prostor NEST01, zatim prema obrazovnoj zajednici kroz koncept obrazovanja Akademiju385 i kroz mogućnost preseljenja razvojnih odjela velikih kompanija u njihov prostor.

>> Povratnici iz Kanade bili su ministri, saborski zastupnici, državni tajnici...

Komentara 2

BR
brukic
14:53 13.01.2016.

Joj ja bih ga odmah u vladu stavio...

Avatar Bekrija
Bekrija
14:35 12.01.2016.

Fale mu hrvatski dečki!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije