Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak pada

BDP u trećem kvartalu manji za 0,5%

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
28.11.2014.
u 11:29

Prema rashodnoj metodi najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je većim izvozom usluga

Tromjesečni bruto domaći proizvod za treće tromjesečje 2014., prema prvoj procjeni, realno je manji za 0,5% u odnosu na isto tromjesečje 2013, objavio je Državni zavod za statistiku.

Prema rashodnoj metodi, najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je većim izvozom usluga, dok je najveći doprinos smanjenju obujma prouzročen rastom uvoza roba.

Prema proizvodnoj metodi, najveći doprinos rastu bruto domaćeg proizvoda u trećem tromjesečju 2014. ostvaren je u djelatnosti prerađivačke industrije, dok je najveći doprinos smanjenju obujma ostvaren u djelatnosti građevinarstva.

– Nama nedostaju investicije ako želimo ostvariti gospodarski rast, komentirao je pad BDP-a premijer Zoran Milanović.

>> Rađenović: Ne očekujemo rast BDP-a, na kraju godine predviđamo pad od 0,7%

Ključne riječi

Komentara 16

TH
than
11:44 28.11.2014.

Predlazem slogan partiji za slijedece izbore tipa : Svaki dan u svakom pogledu sve vise nazadujemo. Toliko se hvalili da je turisticka sezona prebacila, a ono cvrc. To samo pokazuje da je statistika tocan zbir netocnih podataka.

TM
tony_montana
11:44 28.11.2014.

šok i nevjerica, pored tako sposobne vlade kojoj je jedini cilj da održi javni sektor i namiri uhljebe tj. biračko tijelo... srecom još malo pa dolaze izbori i stara banda lopovska koja će nam skratiti muke... Hrvatska - država gdje ni trule banane nemaju šanse!

DU
Deleted user
12:11 28.11.2014.

I to su rezulatati za Srpanj,Kolovoz i Rujan,što nas čeka za četvrti kvartal??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije