Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGVOZD Započeli su deveti susreti glumaca u malom mjestu podno Biokova

Goran Višnjić - Najdraža uspomena u mobitelu

inv-01-txt.jpg
import
02.07.2006.
u 16:52

ZAGVOZD - I ovoga ljeta, deveti put, započeli su susreti "Glumci u Zagvozdu". Otvorenje programa bilo je atraktivno jer su to učinile mažoretkinje iz Sinja i Trilja mimohodom tim malim mjestom podno Biokova. Slijedili su ih u nošnje odjeveni članovi KUD-a Runovići te majstorski uštimana Imotska limena glazba. Atraktivan i jedinstven bio je nastup glasovitih grobničkih dondolaša, koji su uvježbanim udarcima svojih povelikih zvona napeli svačije uho. Kratki tihi smiraj pružila je izložba "Vinskih karikatura" Davora Štambuka, a potom su pred mnoštvo okupljenih na zagvožđanskom Trgu glumca stali - sami glumci.

Susrete je otvorilo zagrebačko kazalište Komedija s predstavom Vida Baloga "Cigle sv. Elizabete". Ona je uz sve prisutne dobro oraspoložila i Lepu Smoje, koja je prvi put došla u Zagvozd. Ipak sve vrijeme svima je bila najvažnija poruka - Višnjić je opet došao! A on se susretljivo i skromno pozdravio sa svakim, kratko razgovarao, dao tako tražene autograme...

Druženje nakon predstave nastavljeno je u obližnjem zaseoku Bartulovićima uz obilje domaćih specijaliteta. Čim se zapjevalo, Višnjić nije mogao odoljeti zvucima dalmatinskih pjesama. Zagrlivši se s kolegama i prijateljima Goranom Navojcem i Sašom Bunetom, guštajući, iz sveg je glasa pjevao je svaku pjesmu, svaki stih. Te su trenutke htjeli zabilježiti svi pa se oko Višnjićeva razdraganog lica natiskalo bezbroj mobitela i fotoaparata.

- Ovu ću Goranovu fotku zauvjek čuvati - sva ozarena kazala je crnokosa mlada Zagvožđanka.

A uzbuđenje je vrhunac dosegnulo na "pjenapartiju". Nakon parade okupljenih ljepotica, u pjeni je završio i začetnik tih događanja i najpoznati Zagvožđanin - Vedran Mlikota.

Želite prijaviti greške?