Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virtualno slaganje

Lego protiv Minecrafta

07.06.2015.
u 18:40

Sada će biti moguće da sve što ste gradili Lego kockama osvane i u virtualnom svijetu igrice Lego World

Danska kompanija Lego lansirala je konkurenta popularnoj igri Minecraft. Lego World sada je dostupan na Steamu. Lego, naime, već prodaje setove za fizičku gradnju onoga što igrači grade u virtualnom svijetu Minecrafta. A sada će biti moguće da sve što ste gradili Lego kockama osvane i u virtualnom svijetu igrice Lego World. Daniel Goldberg, koji je objavio knjigu igru o rastu igre Minecraft koja je osvojila svijet upravo stoga što se može graditi i maštovito oblikovati virtualni svijet kockicama, kazao je da je zapravo začuđen što je Dancima trebalo toliko dugo da priču okrenu.

 - Minecraft je točno ono što je Lego trebao napraviti prije 10 godina. Vjerujem da će i sada uspjeti ostvariti uspjeh, kaže Goldberg. Markus Persson, švedski developer poznatiji kao Notch, koji je osmislio Minecraft i osnovao istoimenu tvrtku koju je lani prodao Microsoftu, ne krije entuzijazam zbog Legovih namjera, dok David Gram, direktor marketinga Lega, tvrdi: “Minecraft je digitalni Lego i jedino žalim što ga nismo mi izmislili. Ne vjerujem da će biti nekog animoziteta igrača. Minecraft zajednica je velika. Iako Lego kani osvojiti istu publiku, vjerujem da ima mjesta za obje igre.”

>> Na videoigrama vrti se veliki novac, ali mali i daroviti još imaju šanse

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije