Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Komisija: Nije bilo nezakonite državne potpore za Alitaliju

avion
Foto: Thinkstock
07.02.2015.
u 10:25

Konkurentske aviokompanije British Airways i Iberia žalile su se Komisiji tvrdeći da je riječ o nezakonitoj državnoj potpori za Alitaliju

Europska komisija, koja ima ovlasti istraživati slučajeve državnih potpora i kažnjavati nekoga kada otkrije nezakonite državne potpore, jučer je zatvorila preliminarnu istragu protiv zrakoplovne kompanije Alitalia zaključkom da državna poštanska tvrtka Poste Italiane nije prekršila zakon Unije kad je 2013. dokapitalizirala Alitaliju sa 75 milijuna eura.

Konkurentske aviokompanije British Airways i Iberia žalile su se Komisiji tvrdeći da je riječ o nezakonitoj državnoj potpori za Alitaliju, no EK zaključuje da je tvrtka Poste Italiane uložila novac po jednakim tržišnim uvjetima kao i drugi ulagači.

>> Ovo je 10 najsigurnijih zrakoplovnih kompanija na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije