Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DEZINFORMACIJE

Zuckerberg objasnio kako će se Facebook boriti protiv lažnih vijesti

Mark Zuckerberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
19.11.2016.
u 23:49

Ozbiljno doživljavamo dezinformacije – poručio je Zuckerberg

Šef Facebooka Mark Zuckerberg nakon brojnih je kritika iznio plan za borbu protiv lažnih vijesti na toj društvenoj mreži.

Ozbiljno doživljavamo dezinformacije – poručio je Zuckerberg, čija objava dolazi manje od tjedan dana nakon što je odgovorio na kritike na račun lažnih vijesti na Facebooku, poručujući da je 99 posto sadržaja na njemu autentično.

– Dugo radimo na ovom problemu i tu odgovornost shvaćamo ozbiljno – napisao je sada Zuckerberg, dodajući da su problemi tehnički i filozofski kompleksni.

Zuckerberg je poručio da će se protiv dezinformacija između ostalog boriti jačom detekcijom, lakšim prijavama lažnjaka, ovjerom trećih strana i upozorenjima.

– Neke od ovih ideja će dobro djelovati, neke neće. Ali želim da znate da smo ovo uvijek shvaćali ozbiljno, shvaćamo koliko je važan ovaj problem u našoj zajednici i predani smo da to napravimo kako treba – napisao je Zuckerberg.

>> Internet je opasno oružje kad mu je municija lažna vijest

>> Trumpu podmeću lažne izjave. Jeste li nasjeli?

Komentara 3

Avatar Bud Humski
Bud Humski
11:28 20.11.2016.

Neoliberalna mafija smislja nove nacine za suzbijanje slobode misli i izrazavanja... Goebbels izgleda kao teski amater u usporedbi sa ovima.

SA
sampras
14:03 20.11.2016.

najviše su lagali i lažu veliki (?) mainstream mediji. imaju svoje favorite i sponzore i to su njihovi bogovi. nije više 1965. godina pa se ljudi mogu informirati i na druge načine što ih beskrajno nervira. sad će se braniti sistematskom cenzurom, što iskreno jedva čekam, bit će to dodatno gorivo na vatru u kojoj se kuje neko novo, bolje, iskrenije doba. o Facebooku je sve rekao sam Zuckenberg govoreći o korisnicima svoje mreže: "They trust me, dumbfucks" (vjeruju mi, ti glupani)

Avatar pendreck
pendreck
23:09 21.11.2016.

Pomocu facebooka je krenulao arapsko proljece, potaknuti dezinformacijama doseljenici iz bliskog istoka, pobjedio Trump.... Socijalne mreze skoro presisale medije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije