Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatra i led

Pogledajte prekrasnu Ivu Mihalić u raskošnom editorijalu između vatre i leda

Iva Mihalić
Foto: Marko Grubišić
1/5
15.01.2014.
u 19:00

Nedavno smo je gledali u “Plesu sa zvijezdama”, uskoro ćemo je vidjeti u “Luđakinji iz Chaillota”. U međuvremenu je glumica Iva Mihalić našla vremena za rolu u našem modnom editorijalu

Uporna, spontana i neopterećena činjenicom da se mediji ponekad više zanimaju za njezin privatni život nego za njezin rad.

Ivu Mihalić najčešće gledamo na kazališnim daskama, članica je ansambla HNK trenutačno radi na predstavi iz pera Jeana Giraudouxa.

Turbulentna godina

„Bliži se dan premijere u HNK, radim na predstavi “Luđakinja iz Chaillota” u režiji Kreše Dolenčića. Godina 2013. bila je prilično turbulentna što se posla tiče, ali na najbolji mogući način jer ovo je šesta predstava zaredom na kojoj radim”, kaže glumica.

TV gluma trenutačno nije na njezinu repertoaru, ali ne zato što ne bi voljela snimiti neku seriju ili film. „Bilo bi lijepo, ali kako to u našem poslu često ovisi o faktoru sreće, vidjet ćemo hoće li mi se posrećiti kakvo snimanje.

“No zato je Iva zablistala u Plesu sa zvijezdama. Show već osmu sezonu zaredom izaziva jako zanimanje medija, a Iva je nastupala s plesnim partnerom Robertom Schubertom. Za Roberta kaže da je odličan koreograf, plesač i prijatelj, a očito i jest jer je njihov nastupi ostao zapamćen. No ples za Ivu Mihalić nije samo lijepa uspomena.

Kaže: „Show mi je bio najbolja motivacija ikad za održavanje dobre forme. Krenula sam na tečaj argentinskog tanga. To sam oduvijek željela probati pa sam si pred kraj godine ispunila tu želju. Inače volim hodati i sve što mogu obavljam pješice, šećem sa psima po šumi i sad opet krećem na jogu“.

Mislim da sam generalno sretna iako nisam uvijek zadovoljna

Fizička aktivnost najbolji je lijek protiv lošeg izgleda, a pomaže i stanju uma. Osim vježbe i šetnje, zgodna Zagrepčanka otkrila je svoje rituale za ljepotu: „Spavanje obožavam, mogla bih spavati po 12 sati da smijem, ali prosjek je ipak 7 ili 8 sati. Što se prehrane tiče, najbitnija mi je kvaliteta namirnica, obvezan je jedan topli obrok u danu. Ne pazim pretjerano na liniju, jako sam zahvalna svojim genima, ali pazim na porijeklo i kvalitetu namirnica koliko god mogu.“

A ovdje je i mala pomoć preparativne i dekorativne kozmetike. Za kosu koristi šampone Aussie, licu najbolje odgovara Nuxeova kozmetika, a otkrila je macerat od smilja, domaći proizvod kolegice i prijateljice Marije Tadić.

„Volim prirodnu kozmetiku, a što se parfema tiče, zapravo ih ne mijenjam, vrtim ta ista četiri mirisa već godinama, to su Narciso Rodriguez For her, Chanel Eau Fraiche, Lanvin Eclat d’Arpége i Bulgari Omnia Crystalline. Volim svježe note mirisa koje lagano podsjećaju na miris omekšivača.” Klasičarka je kad je riječ o ruževima, a najdraži joj je MAC-ov nijanse Russian Red.

Iva voli kvalitetnu kozmetiku, ali i odjeću, no ističe da je u Hrvatskoj nemoguće od glume zaraditi toliko novca da si, na primjer, kupi suknju od šest tisuća kuna. Prati domaće dizajnere koliko stigne, od stranih voli McQueena i Elieja Saaba, ali priznaje da dizajnerske haljine promatra kroz osobe koje ih nose: „Staro pravilo: ne nosi haljina ženu, nego žena haljinu. Što se mog stila tiče, rekla bih da sam klasičar, s detaljima koje prilagođavam karakteru i raspoloženju.

Volim eksperimentirati s modom, jako volim Ivicu Skoku i kao dizajnera i kao čovjeka, tako da je bilo jako lijepo raditi s njim (na kampanji jesen zima 2013./2014.). Od domaćih dizajnera volim i “Robu” Branke Ščepanović.

"Dobar izgled, angažmani na kojima joj zavide i pozitivan stav djeluju kao preduvjeti za sretan život, a smatra li se Iva sretnom?

Sreća?

„Voljela bih znati tu tajnu kako biti sretan, ono što se meni čini kao uspjeh jest trenutak kada čovjek postane samom sebi najbolji prijatelj i prihvati promjene, dolaske i odlaske, lijepo i ružno i ne zaboravi sanjati. Mislim da sam generalno sretna iako nisam uvijek zadovoljna, ali to nije loše, znači da se stvari u životu mijenjaju."

Trag nezadovoljstva javlja se kada se spomene glumičin život izvan scene. Medijsko zadiranje u privatnost nešto je s čime se glumci svakodnevno susreću pa tako i naša Iva: „Mislim da mediji prate svačiji život, razumljivo mi je da intrige i limunadice nekoga zanimaju, to je svuda tako, jedini problem nastaje kada ljubavni život i besmislene intrige postanu bitnije od onoga čime se osoba bavi. Moj mi je privatni život predragocjen da bih ga programatski pokazivala javnosti, intima je ono iz čega vučem snagu za sve javne nastupe, to je prostor gdje sam ja – ja, prostor gdje nalazim inspiraciju i ljubav za svoj posao. Znam da nije uvijek moguće potpuno obraniti taj prostor, ali vrijedi se potruditi oko toga.“

>>Iva Mihalić: Nije mi bilo nelagodno ljubiti se sa ženom pred kamerama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije