Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plastična kirurgija

Ozbiljne komplikacije rijetke su nakon operacije nosa

nos, operacija nosa
Foto: Shutterstock
16.12.2014.
u 14:50

Otoci i hematomi traju u prosjeku tjedan dana, a u rjeđim slučajevima malo dulje

Koliko dugo traje oporavak nakon operacije/smanjenja nosa? Jesu li moguće veće komplikacije? (Goran, Split)

Otoci i hematomi traju u prosjeku tjedan dana, a u rjeđim slučajevima malo dulje. Rezultat operacije vidi se nakon skidanja kalupa nosa, a manje promjene događaju se do nekoliko mjeseci nakon zahvata kada je proces zacjeljivanja potpuno završen. U prvim tjednima nakon zahvata vrh i hrbat nosa mogu biti smanjeno osjetljivi na dodir. Nakon zahvata i odstranjenja tampona, nos je kraće vrijeme začepljen zbog nakupine sluzi. Potrebno je vrlo oprezno ispuhivati nos, a preporučujemo lokalnu aplikaciju kapi Sterimar.

Tamponi se obično skidaju drugog dana nakon zahvata, a kod složenijih zahvata na septumu četvrtog dana. Štitnik na nosu izrađen je od aluminija ili plastičnog materijala, a obično se skida sedmog dana nakon zahvata. Nakon operacije nosa rijetke su ozbiljnije komplikacije. Jedna od mogućih je krvarenje iz nosa koje je moguće kontrolirati dodatnom ili naknadnom tamponadom (umetanjem gaze ili ekspandirajućim materijala). Infekcije su rijetke i rješavaju se antibiotskom terapijom.

>>Fileri za korekciju manjih neravnina na nosu

>>Moja 17-godišnja kći želi ići na korekciju nosa. Je li dovoljno stara za takav zahvat?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije