Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
editorijal

'Internet obožavam, takva vrsta kupnje i postoji upravo za nas lijene'

Lea Mijatović
Foto: Denis Butorac
1/5
09.05.2015.
u 10:00

Kako je Lea iz Splita, put do Zagreba pronašla je zaposlivši se u butiku s cipelama.

Atraktivna plavuša, rokerica u duši i pjevačica grupe Teška industrija predivna glasa, Lea Mijatović živi svoj san.

Koji je počeo prije mnogo godina. Lea kaže da je prvo propjevala pa tek onda progovorila, a prvi nastup imala je već s pet godina.

– Nakon što sam se tako mala popela na pozornicu, mislim da je roditeljima bilo jasno u kojem će smjeru moj život ići.

Pohađala je osnovnu i srednju glazbenu školu na odsjeku solo pjevanja, a pripremala se i za Akademiju, no ona je ostala na čekanju.

– Počela sam se tako intenzivno baviti glazbom da za studij nije bilo vremena. I eto, danas sam pjevačica kultnog benda.

Prije Teške industrije, Lea je 2005. na Eurosongu predstavljala Bosnu i Hercegovinu.

– Bio je to moj ozbiljniji početak, a kako sam rođena u Derventi, imala sam pravo nastupiti za BiH. Bilo je to prekrasno iskustvo, a danas je divna uspomena.

Zatim su je na koncertu grupe buđenje čuli Ivica Propadalo i Vedad Hadžiavdić iz Teške industrije i pozvali je u bend.

– Bilo mi je jasno da je riječ o velikom bendu, ali kad sam vidjela kako su svi članovi jednostavni, nije bilo straha i nervoze. A bend mi i više odgovara nego solo karijera. Volim timski rad, zajednička putovanja, dijeljenje radosti, dizanje morala kad padnemo... U ekipi se puno bolje podnosi i uspjeh i neuspjeh.

Kako je Lea iz Splita, put do Zagreba pronašla je zaposlivši se u butiku s cipelama.

– Bio je to moj prvi posao, a trajao je jako kratko, kao i nekoliko sljedećih. Danas, osim glazbe, imam i privatni posao, srebrnarnicu, baš kao i moji roditelji – kaže Lea.

Za nedavno predstavljeni singl “Moj svijet, zapleši’’ sama je napisala tekst.

– Riječ je o ljubavnoj pjesmi, vrlo pozitivnoj. Nakon dugo vremena usudila sam se izraziti kroz pjesmu i dečkima se jako svidjelo. Ipak, nisam opterećena pisanjem tekstova. Pjevanje je moj izraz, najdraži način da prenesem emocije, no ako u nekom posebnom trenutku napišem pjesmu i ona završi na albumu, nitko sretniji od mene!

Lea je prošla kroz mnoge stilske faze, neke su joj danas nepojmljive.

– Jedno vrijeme sam se bavila sportom pa sam bila samo u trenirkama, nakon toga je slijedio Barbie look. Onda sam se počela družiti s metalcima i počela izgledati kao oni, a bila sam i šminkerica, baš ona prava, sa štiklama i svim ostalim. Kad vidim fotografije iz tih dana, ne mogu se prestati smijati!

Danas se vodi onim što ju je naučila mama, da nije moderno ono što je u trendu, nego ono što ti dobro stoji i u čemu se dobro osjećaš, pa u sve kombinacije ubaci barem jedan divlji, rokerski detalj koji je najbolje opisuje.

Voli pogledati i domaće revije.

– Podržavam mlade i kreativne ljude, a mi imamo puno talentiranih dizajnera. Najdraži su mi Ivan Alduk, Zoran Aragović, Marina Jeran i Manuela Lovrenčić.

Za hodanje dućanima je prelijena, radije provede tri sata surfajući i kupujući online.

– Internet obožavam, takva vrsta kupnje i postoji upravo za nas lijene. Volim gledati i kupovati sve što mi treba i ne treba, pogotovo ako košta nekoliko dolara. Uvijek naručim više komada, za svaki slučaj. Najviše od svega volim onaj efekt iznenađenja kad odjeća dođe do mene, bez obzira na poneko razočaranje, krivi broj...

Eksperimentiranje stilovima uključuje i frizure. Kaže da za nju ne postoji tako drastična promjena da ne bi mogla izmisliti novu i još drastičniju. Najšokantnije je bilo kad je s 13 obojila svoju tamnu kosu u plavo, pa u crveno, ljubičasto...

U Leinoj se torbici uvijek nalaze crveni ruž i melem jer danju ne nosi mnogo šminke. Kad je o nastupu riječ, voli jako naglasiti oči. A nedavno je Lea prvi put posjetila i kozmetičarku...

– S obzirom na to da mi se bliži 30., mislim da je bilo i vrijeme – smije se.

A životni uzor Lei je – mama.

– Koliko god zvučalo kao klišej, to je velika istina. Moja mama je moja junakinja! Osoba koja u sebi nosi toliko snage i nježnosti ne može biti drugo nego uzor!

Što je zrelija, pjevačica shvaća kako je malo zapravo potrebno za sreću.

– Kap zdravlja, trenutak mira, žličica ljubavi, more, glazba i sve to u krugu dragih ljudi! Jako je bitno imati dobre ljude oko sebe. Imala sam sreće i pronašla najbolje na svijetu, ljude koji mi mogu razvući osmijeh i u najtežim životnim situacijama!

>>'Nisam znala zašto je čudno što sam nastavila očevim stopama. Odrasla sam u glazbenoj obitelji'

>>'Zezali su me da će mi ubuduće prije naklona dati kacigu'

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:02 09.05.2015.

Kak moze biti iz Splita kad je iz Dervente? I kak moze pjevati u bendu koji ne postoji vec 30 godina? I sto je to atraktivno na ovoj mrsavoj djevojci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije