Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diva

Htjela bih smanjiti grudi jer mi opterećuju kralježnicu. Kakav je zahvat?

grudi
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.04.2014.
u 17:30

Velike grudi mogu biti i uzrok različitih tegoba poput bolova u kralježnici, trnjenja prstiju te iritacije kože između dojki i grudnog koša

– Poštovani dr. Zambelli, htjela bih smanjiti grudi. Nosim veličinu šest i grudi mi znatno opterećuju kralježnicu. Kakav je zahvat i treba li nakon njega nositi neki poseban grudnjak ili protezu?

Velike grudi nisu ponekad samo estetski problem time što su najčešće spuštene, s niskim položajem areola i bradavica, nego mogu biti i uzrok različitih tegoba poput bolova u kralježnici, trnjenja prstiju, te iritacije kože između dojki i grudnog koša.

Rješenje problema je kirurški zahvat koji se zove redukcija ili smanjivanje grudi. Operacija se izvodi u općoj anesteziji. Rez je oko areole te vertikalno prema dolje. Ponekad se izvodi rezom u obliku obrnutog slova T.

Donji dio tkiva dojke i kože se uklanja, a gornjim tkivom se rekonstruira nova dojka u povišenom, mladenačkijem položaju. Areola i bradavica prenose se u viši položaj na grudnom košu. One moraju biti iznad brazde novoformirane dojke i smještene su na najizbočenijem dijelu dojki. Oporavak od zahvata traje oko tjedan dana a tada se vade i šavovi. Pacijentica treba nositi kompresivni grudnjak oko mjesec dana. Ožiljci se mogu tretirati laserom ili silikonskim gelom da se spriječi bujanje ožiljaka.

>>Dekolte otkriva prave godine! Započnite njegu već pod tušem

>>Ako su vam nabujale grudi, krivca potražite u alkoholu i cigaretama

Komentara 4

TU
turopolje
18:02 11.04.2014.

Gospodjo , nemojte smanjivati grudi !!! Ja cu ih rado pridrzavati svaki put kada vam budu teske za nositi !!

SP
smisni_pisholino
19:01 11.04.2014.

wow ....slinim

DA
danho
19:54 11.04.2014.

Ja se stvarno pitam da li su pojedinci muske populacije blago receno retardi...:/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije