Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TALENTI Djeca iz Popovače treniraju plivanje u Sisku

Da im je bazen bliže, i rezultati bi bili još bolji

09.01.2009.
u 18:32

POPOVAČA - Učenik 5. razreda Oanovne škole u Popovači Josip Budimski već pet godina putuje u Sisak na treninge plivanja u plivačkom klubu Sisak-Janaf. Najčešće ga prevozi njegov otac, Boris. Gotovo je svaki dan na treningu u Sisku.

Prvi među početnicima
Prošle godine Josip je plivao na nekoliko mitinga početnika i ulaznih kadeta, na kojima se okupi i 400 plivača, a na mitingu u Sisku osvojio je prvo mjesto na 50 metara leptir te u štafeti 4X100 metara. Trenutačno je na prvom mjestu u Hrvatskoj u kategoriji plivača početnika, gdje se zbrajaju rezultati šest plivačkih disciplina.

- Puno ću raditi i nadam se da ću jednog dana postati dobar plivač i u seniorima. Najviše sam na naučenom zahvalan profesoru Dejanu Rukljaču, kod kojeg sam prošao školu plivanja, te profesorici Miriani Vasilj, kod koje trenutačno treniram. Uskoro ću prijeći u kadete i želim biti među prvih 50 kadeta i isplivati limite za kadetsko prvenstvo Hrvatske - kazao je Josip Budimski.

Josip je slabije fizičke konstitucije, a kada ojača i dostigne vršnjake, trebao bi postizati još bolje rezultate. Odličan je učenik i predsjednik razreda.

Kolonija iz Popovače
- Tražili smo nedavno od općine da se Josipu sufinancira putovanje na treninge u Sisak. Bilo bi to priznanje za njegove rezultate. Međutim, odbijeni smo s obrazloženjem kako u proračunu nema sredstava za tu namjenu - potužio se Boris Budimski.

U sisačkom klubu plivanje treniraju iz popovačke općine još Josip Tin Turić, David Kovačević, Sara i Romana Horvatin-Pleše, Patrik i Anastazija Ratkajec. Uspješan je i Tin Martinec, u vaterpolskom klubu Sisak, pa bi općinska vlast već mogla razmišljati o gradnji bazena. Mogla bi ga sagraditi u sklopu nove školske zgrade.



Ključne riječi

Želite prijaviti greške?