Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji sačekuše

Policija traži Marka Tunjića zbog pucnjave na BBB

braća Tunjić
Foto: VL
1/7
28.10.2014.
u 13:45

Miroslav Turković ranjen je s dva hica, a Filip Šostarka jednim u stražnjicu

Marko Tunjić (28), brat Igora Tunjića, jednog od osnivača takozvane “promamićevske skupine” navijača, prema neslužbenim informacijama, čovjek je koji je u noći na subotu u klasičnoj sačekuši iz pištolja ispalio četiri hica u kombi u kojemu su u tom trenutku bila šestorica pripadnika “antimamićevske” skupine, u navijačkim krugovima poznate kao frakcije Bad Blue Boysa koja želi Mamićev odlazak iz Dinama.

Brat bio u zatvoru

U pucnjavi su ranjeni Miroslav Turković, koji je hicima pogođen u trbuh i potkoljenicu, kao i njegov prijatelj Filip Šostarka, koji je hicem pogođen u stražnjicu. U kombiju s njima bio je i Danijel Hrnjak, neformalni vođa skupine koja traži Mamićev odlazak iz Dinama, a koji je navodno bio meta desetak maskiranih napadača. Oni su ga u dva automobila presreli na križanju ulica VII. Retkovec i Roberta Močiljanina u blizini njegova doma dok se s prijateljima navijačima vraćao s malonogometne utakmice.

U metežu je Marko Tunjić izašao iz automobila i došao do kombija u kojemu su bili Hrnjak i drugi te nasumično ispalio najmanje četiri hica, nakon čega su svi pobjegli s mjesta događaja. Svi svjedoci Tunjića su označili kao osobu koja je pucala. Prema posljednjim informacijama, naoružani Tunjić još je u bijegu, ali istražitelji su zato uhitili dvojicu njegove braće, Luku i Igora Tunjića. No, još nije potpuno jasno koja je njihova uloga u cijeloj priči. Moguće je da nisu sudjelovali, već neka imaju saznanja o samom obračunu. Igor Tunjić svojedobno je bio i trener Dinamova pomlatka, a nekoliko godina proveo je i iza zatvorskih rešetaka. Osnivač je i malonogometnog kluba Borongaj sjever. Navodno je on oko sebe okupio braću i druge navijače s Borongaja.

– Mediji, internet, navijači, svi osim onih dobro upućenih, bruje o tome da je riječ o sukobu između navijačkih frakcija BBB-a, ali policijska istraga sve bi mogla iznenaditi. Pozadina, motiv sukoba koji, iako se dogodio između pro i antimamićevaca, uopće nema veze s navijanjem, Dinamom ili nogometom, nego je riječ o njihovim sasvim desetim, privatnim pitanjima. Ne bih još točno govorio o čemu je riječ – neslužbeno govore u policijskim redovima.

Koji god bio motiv pucnjave, svakako joj je prethodio i sukob koji se samo dva sata ranije dogodio u dvorištu restoranu u Teslinoj ulici.

Problematične udruge

Iako su neki mediji pisali da su napadači u potrazi za konobarom Zvonimirom K. u žaru borbe demolirali kuhinju, voditelj restorana te priče opovrgava. Navodi da je do sukoba došlo u dvorištu i da je spomenuti konobar kod njega radio u ljetnoj sezoni. Zvonimir K., pripadnik mamićevske struje navijača, iz tog sukoba navodno je izišao pretučen. Policija svemu pokušava stati na kraj.

– Obračune smo pokušavali riješiti strategijom “isključenja”, kojom im je zabranjen pristup sportskim objektima, ali nakon toga se sukob preselio na ulice. Inicirali smo sastanak s DORH-om kako bismo vidjeli postoje li uvjeti za zabranu rada navijačkih udruga čiji vođe i pripadnici sudjeluju u aktivnostima koje su posve u suprotnosti s vrijednostima koje udruge promoviraju – neslužbeno poručuju iz policije.

>>BBB-i se ispred bolnice pomolili za kolege i razišli se kućama

>>'Zbog svega susret Dinama i Osijeka je utakmica visokog rizika'

Komentara 31

Avatar Zagrepčanec123
Zagrepčanec123
15:39 28.10.2014.

A u cuvenom Fen clubu i u Gnk otvoren vecernji.hr i udaraju unlike-ove. Kako ste smijesni ljudi! Evo jos jednom pa udarajte....Za Dinamo bez mafije!!

KE
Ketchup12
17:59 28.10.2014.

Zasto Nijaz ne isprica kako mu je Gazda Mamic kupio stan?

KE
Ketchup12
19:01 28.10.2014.

Za Dinamo bez Mafije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije