Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U OSIJEKU

Imao je dvije bombe: Kći i brat htjeli su nagovoriti Petričevića na predaju

Musa
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/18
27.07.2014.
u 12:49

Rečeno je i da je neposredno prije pucnjave konzumirao alkohol u lokalu, ali će o tome konačni sud dati toksikološka analiza nakon obdukcije.

Poslije jučerašnje drame u Osijeku s tri mrtve osobe  načelnik sektora kriminalističke policije PU osječko-baranjske Josip Abrić i glasnogovornik Dario Premec iznijeli su na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare niz novih saznanja o događanjima iz cafe bara Tiho, a koji su Osijek i Osječane podigli na noge.

Prema službenim podacima, Ivica Petričević zvani Musa (59) suprugu Slađanu (39) te gosta lokala Dragu L. ubio je iz poluautomatske puške koju je nelegalno držao. Pretragom stambenog prostora koji je koristio policija je kod Petričevića pronašla kilogram TNT-eksploziva, jednu ručnu bombu, tri metra sporogorećeg štapina, jednu protupješadijsku minu...

U trenutku zločina uz poluautomatsku pušku kojom je ubio Slađanu i Dragu, a zatim počinio samoubojstvo, imao je i dvije ručne bombe. Tijekom jučerašnje višesatne krize policiji se nudilo više osoba kako bi razgovarale s njim i nagovorile ga na predaju. Među njima je navodno bila i starija kći (16), kao i brat, koji je navodno posljednja osoba s kojom je on razgovarao o mogućoj predaji.

Glasnogovornik je potvrdio da Petričević na policiji nije bio registriran zbog nikakvih sukoba sa zakonom, pa ni za slučajeve obiteljskog nasilja. Rečeno je i da je neposredno prije pucnjave konzumirao alkohol u lokalu, ali će o tome konačni sud dati toksikološka analiza nakon obdukcije. Policijske informacije govore da je prilikom pucnjave prvo pucao na Dragu L., a tek naknadno s odmakom od nekoliko minuta na suprugu koja je pokušala pobjeći. Navodno joj je ispalio tri metka iz poluautomatske puške u gornji dio tijela s leđa.

>> 'Zaljubili su se nakon rata. Ona je konobarila, a on je svraćao u tu gostionicu'

>>Ubio suprugu i gosta kafića pa presudio i sebi

Komentara 9

GU
guc
14:45 27.07.2014.

I pokoj im mrtvima i tuga onima kojinn ostadise i iskreno saucesce.Po mojemu svatko je ipak gospodar svojega zivota ,ali ne i gospodar tudih.I sad se potam-pokojnik je borac invalid sa PRSP-om i mo mu dozvoli da kao takav psihicki bolesnik ima kod kuce oruzje,mine i bombe.Krivi su i ubojice upravo oni koji mu kucu vec ranije nisu -a to bitrebalo vrijediti i za druge pishicke bolesnike-pregledali.Pa nijesu iz rata izasli bolesnici neka posebna i nedodirljiva vrsta nasih sugradana.konacno oni posjeduju i vozacke dozvole te predstavljaju opasnost u prometu.I eto zato nije kriv covijek -bolesni ubojica-vec vlast-nikakvi socijalni radnici-vec policija ,koja mu je svojim aljkavom radom dozvolila drzanje oruzja.

Avatar Dalmatinka
Dalmatinka
14:36 27.07.2014.

Žena je stavila na rizik svoj život i život svoje djece, živjela je u kući punoj oružja i eksploziva i toliko godina nije tražila pomoć od nikoga, stvarno čudno. Tip je imao i dvije bombe, policajci su imali sreću što su preživjeli.

GE
genigeniprigorski
15:09 27.07.2014.

Uzas i velika tragedija nema opravdanja ali pitam se gdje su te silne braniteljske udruge koje zgrcu velike novce zasto se ne oglase zasto sute imaju cetiri krovne udruge iz domovinskog rata koje ne rade nista osim prikupljanja clanarine i stampanje majica za uzi krug ljudi jednostavno prestrasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije