Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Osijeku

'Zaljubili su se nakon rata. Ona je konobarila, a on je svraćao u tu gostionicu'

pucnjava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/19
26.07.2014.
u 20:32

Musa je u nekoliko navrata izmijenio vatru s policajcima koji su prvi došli do kafića.

Ivica Petričević (61) zvani Musa popio je kavu u kafiću Mozart, sjeo u auto i krenuo prema Avenue Mallu u Osijeku. U kafiću Tiho preko puta trgovačkog centra kao konobarica radi njegova supruga Slađana (37). Parkirao je auto i ušao u lokal. Odmah s vrata počeo se svađati s majkom dviju kćeri. Grube riječi padale su s obje strane. U konflikt se ubacio i jedan od gostiju. Musa se okrenuo, izišao iz lokala i otišao prema svom autu. Izvadio je automatsku pušku i opet krenuo prema kafiću, u kojem je u idućem trenutku stvorio pravi pakao.

Petričević je ispalio rafal. Prvi, pa drugi. Nastala je opća panika, gosti su se spašavali kako je tko znao. Neki su pobjegli van, a bilo je i onih koji su spas potražili iza šanka u unutrašnjosti lokala. Nekoliko trenutaka poslije, dva tijela ležala su pored Petričevića. Jedno je bilo tijelo njegove supruge Slađane, a drugo gosta Drage koji je pokušao spriječiti sukob supružnika. Petričević je pustio ostale goste te se zatvorio u kafić. Policija je ubrzo došla i blokirala cijelo područje, a u nekoliko navrata došlo je i do izmjene vatre između Muse i policajaca.

Dragi ispalio rafal u prsa

Samo pukom srećom tada nitko nije ozlijeđen. Petričević se više od pet sati skrivao u kafiću, povremeno je izlazio van i razgovarao sa specijalcima koji su zaposjeli cijelu ulicu. Dvostrukog ubojicu držali su na nišanu iz nekoliko pozicija, ali potrebe za pucanje nije bilo. Musa tada nije pokazivao znakove agresije, iako se činilo da je bio pijan. Nekoliko puta izišao je iz kafića i naslonio se na vrata s cigaretom u ruci. U 16.32 sati iz kafića začuo se pucanj pa je desetak specijalaca krenulo unutra. Trojica od njih, držeći štitove ispred sebe, prvi su upali u kafić, a iza njih i ostali. Petričevića su našli mrtvog. Presudio je sam sebi. Drama je trajala nešto više od pet sati. Svojevrsni taoci cijele situacije bili su gosti i djelatnici Avenue Malla, posebno oni koji su na parkiralištu imali automobile. Naime, policija im, zbog ozbiljnosti drame, nije dozvoljavala da dođu do svojih vozila koja su bila 50-ak metara od kafića.

- U njihovu svađu upleo se i naš stalni gost Drago koji je supruga naše konobarice pokušao smiriti. U jednom trenutku Musa se okrenuo i otišao do automobila koji je parkirao ispred kafića te iz prtljažnika izvadio automatsku pušku. Vratio se potom u lokal i počeo pucati - rekao je sin vlasnika lokala. Prema neslužbenim informacijama, gost lokala Drago pogođen je više puta u predjelu prsa. Supruga Slađana, prema neslužbenim informacijama, pokušala je pobjeći te ju je Petričević pokosio hicima u dvorištu kafića.

Foto: Ilustracija/Davor Javorović/PIXSELL

Brinuli se o bolesnoj majci

Bio je odjeven u traperice i plavu košulju koja je bila raskopčana. - Zaljubili su se godinu dana nakon što je rat završio. Ona je i tada konobarila, bila je najstarije dijete u obitelji, tek je napunila devetnaestu. On je svraćao u tu gostionicu, bio je 24 godine stariji od nje, ali to im nije smetalo. Bili su zajedno 18 godina, dobili su dvije prekrasne kćeri koje danas imaju 14 i 16 godina - prepričava nam Katarina Kapoši koja je Petričevićevima godinama bila prva susjeda. Kako kaže, Musa je kao branitelj u Domovinskom ratu dobio na korištenje stan od HVIDRA-e u koji su se on i njegova supruga uselili nakon dvije ili tri godine veze. Iste godine dobili su prvu kćer, a dvije godine kasnije i drugu. Nekoliko godina kasnije stan su napustili i otišli živjeti k njegovoj majci koja je teško oboljela.

- Ostali su ovdje prijavljeni pa im je i pošta tu redovito stizala, svaki put nazvala bih Musu kada bi poštar nešto ostavio u njihovu sandučiću. Nekada bi došao sam po to, nekada sa suprugom, doista nikada ne bih rekla da bi digao ruku na nju, sve te godine dok su živjeli u stanu preko puta mene nisam čula da je na nju povisio ton - govori njihova susjeda.

>>Ubio suprugu i gosta kafića pa presudio i sebi

Komentara 60

OS
osica
21:13 26.07.2014.

Razlika u godinam (23) prevelika da bi se mogli razumijeti u nekavoj zrelijoj fazi života. Djevojci od 20 godina imponira muškarac od četrdeset ali kasnije ? Ona u najboljim godina, on već gotovo starac. Ljubomora mu je pomračila um ia um i nažalost dovela do ovog strašnog čina, i da su dvije djevojčice ostale bez roditelja . Trauma za cijeli život.

SA
sargu123
21:25 26.07.2014.

Koliko je tzv "akcija" bilo :vratite oružje????? Nisu ga vratili upravo radi ovakvih razloga. Treba im dati još jedan rok od 24 sata, koji ne postupi tako neka ga ga strpaju u zatvor na 20 godina minimalno bez suđenja i i BEZ prava pomilovanja.

GU
guc
22:43 26.07.2014.

Pokoj vjecni preminulima i saucesce djeci koja ostadose same.Medutim za svaku je osudu sto je dozvoljeno da invalid i bolesnik od PTSP-a posjeduje i to ilegalno auromat-a to su svi susjedi i znali.i da ga sa sobom u autu nosi.I.I tu je krivica necija-normalno-zataskat ce se-jer skoro svaki borac invalid posjeduje ilegalno oruzje kao ratni trofej.To sto su se ljudi voljeli pa svadili skoro da svuda ima no da bolesnik posjeduje ilegalno oruzje i da to svi znaju-to moze samo u nasoj "demokraciji"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije