Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahvalio mu pismom

Policajac iz Karlobaga gladnom i žednom vozaču dao 50 kn za sendvič

policajac
Foto: ilustracija
1/2
28.08.2014.
u 17:36

Postupak policajca iz Karlobaga nije prošao nezapaženo i kod nadređenih koji su ga pohvalili jer je ''dokazao svoju profesionalnost kao policajac i izazvao veliki ponos koji ne smije biti zanemaren''

Da su policijski službenici spremni pomoći građanima čak i u situacijama koje nadilaze njihovu dužnost, svjedoči slučaj policijskog službenika Nikole Morovića iz Karlobaga. Njemu je 13. kolovoza ove godine, dok je obnašao samostalnu službu u prometnoj autoophodnji, oko 21.20 sati prišao vozač prolaznik Rino Žgrablić iz Pazina na kojemu se, ističe ličko-senjska policija, odmah uočilo da je u velikim problemima.

Nesretni Žgrablić policajcu je ispričao da mu se u Zadru dogodio kvar na kotaču teretnog vozila. Sve novce koje je imao dao je za popravak pa nije imao ni za hranu ni za vodu. S obzirom na to da dulje vrijeme nije jeo, nije se osjećao dobro i imao je bolove u trbuhu. Kako zbog vremena trajanja upravljanja teretnim motornim vozilom nije smio dalje upravljati već je bio ''osuđen“ na 12-satno prenoćište u svom vozilu na obližnjem ugibalištu, u očaju nije znao što bi dok nije ugledao policijsko vozilo te se obratio policajcu Moroviću. Zamolio ga je da mu posudi novac za sendvič i vodu, a povrat je garantirao pružanjem svoje osobne iskaznice u zalog.

Policajac Morović je to odbio i ne oklijevajući ni trena očajnom vozaču pružio novčanicu od 50 kuna. Tjedna dana poslije Žgrablić je napisao pismo policiji u kojoj se službeniku Moroviću zahvalio na humanoj pomoći te mu vratio 50 kuna. Postupak policajca Morovića nije prošao nezapaženo i kod nadređenih koji su ga pohvalili jer je ''dokazao svoju profesionalnost kao policajac i izazvao veliki ponos koji ne smije biti zanemaren''.

>>Policijskom super kombiju ne promiču neregistrirana i ukradena vozila

>>Policajci iz inozemstva: Čim nas vide, strani turisti su kao doma

Foto: PU ličko-senjska

Komentara 55

DU
Deleted user
17:48 28.08.2014.

Još Hrvatska ni propala dok mi živimo..!!!! I dok nas ima poštenih i dobrih.... Bravo!!!

DI
dinamojavolim1
17:52 28.08.2014.

sve pohvale i jednom i drugom

RI
rid
17:48 28.08.2014.

Evo pravog covjeka koji je covjeku pomogao. Ima jedna drzava u eu gdje se kaze policajac tvoj prijatelj i pomocnik pogodi koja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije