Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neosnovano stekla stanove

Obustavljena istraga protiv Josipe Rimac i njezinog supruga

Josipa Rimac
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
21.01.2016.
u 21:30

USKOK-u nedostaju dokazi da su supružnici Rimac poticali Anu Mariju Radić na zloporabu položaja jer je ključni svjedok preminuo

Istraga protiv Josipe Rimac, bivše gradonačelnice Knina, i njezina supruga Danijela obustavljena je, dok je istovremeno podignuta optužnica protiv Ane Marije Radić, ravnateljice Uprave za područja posebne državne skrbi, priopćio je USKOK.

Nedovoljno za optužnicu

Istraga protiv bračnog para Rimac, koji se sumnjičio za poticanje na zloporabu položaja, obustavljena je jer “nije utvrđeno postojanje relevantnog stupnja sumnje”. Prevedeno, USKOK je očito smatrao da ono što su utvrdili tijekom istrage nije dostatno da bi se podigla optužnica protiv supružnika Rimac, koja bi prošla provjeru na sudu. Točnije, iz priopćenja se može iščitati da nije utvrđena osnova sumnje iz navoda kaznene prijave i rješenja o provođenju istrage, što se smatra zakonskim minimumom za podizanje optužnice. Inače, u pravosudnim kuloarima već se dulje vrijeme šuškalo da se USKOK u istrazi slučaja Josipe Rimac našao u problemima jer je ključni svjedok preminuo.

S druge strane, iako je protiv nje formalno obustavljena istraga, Josipa Rimac će se vrlo vjerojatno ipak morati pojaviti na sudu, i to kao svjedok. Razlog tome je činjenica što USKOK Anu Mariju Radić tereti za zlouporabu položaja jer je od sredine 2008. do kraja 2009. poduzela niz nezakonitih radnji kojima je obitelji Rimac omogućila da, osim stambenog prostora od 126,28 metara kvadratnih, neosnovano stekne vlasništvo nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi u Kninu.
Obitelj Josipe Rimac tako si je pribavila imovinsku korist od 548.653 kuna, za koliko je oštećen proračun.

Voditeljica kampanje

Istraga protiv Josipe Rimac pokrenuta je u lipnju lani, za vrijeme proteklih izbora bila je šefica izborne kampanje HDZ-a, a zbog istrage koja se vodila protiv nje ispala je iz potencijalnih kombinacija za mjesto u novoj vladi.

>> Povjerenstvo za sukob interesa pokrenulo postupke protiv Rimac i Lovrić Merzel

Komentara 62

BE
berogrga
14:17 21.01.2016.

Vrijeme je da se pokrenu istrage protiv braće Milanović.

CR
crocro
14:20 21.01.2016.

I što sada, najprije oblati pa nikome ništa. Pa gospođa Rimac valjda zna što treba sada pokrenuti.

Avatar pametnom_dosta
pametnom_dosta
13:56 21.01.2016.

Mislim da je u pitanju taktika USKOKA Zavadi pa vladaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije