Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imali čovjeka unutra

Krivotvorili osobne i sklopili ugovore s teleoperatorima teške 326.000 kuna

Pljačka
Foto: Shutterstock
01.02.2017.
u 00:03

Sedmero osoba u dobi od 20 do 46 godina policija sumnjiči za čak 206 kaznenih djela

Zagrebačka policija napokon je stala na kraj uigranoj bandi koja je krala tuđe identitete i na njihovo ime sklapala pretplatničke ugovore s teleoperatorima. Tako su u samo četiri mjeseca kupili mobitela i “natukli” računa u vrijednosti od 326.151 kunu.

Sedmero osoba u dobi od 20 do 46 godina policija sumnjiči za čak 206 kaznenih djela. Prevaranti su krivotvorili osobne iskaznice građana i na njihovo ime izrađivali pečate. Tada bi odlazili do raznih teleoperatora i sklapali ugovore koje su ovjeravali krivotvorenim pečatima.

Takav modus operandi koristili su od ožujka do srpnja 2016. godine, a vezu za zločine imali su i “iznutra”. U pribavljanju podataka pomagala im je zaposlenica jednog od teleoperatora. Sedmorka se sumnjiči za prijevare, krivotvorenje isprava, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka, neovlaštenu uporabu tuđe tvrtke i dogovor za počinjenje kaznenog djela.      

>> Obiteljsko nasilje u Zagrebu - ozlijeđene tri osobe

>> Brat pljačkaša iz Fine prijetio roditeljima i napao suprugu

Komentara 1

Avatar oliver 7
oliver 7
09:31 01.02.2017.

E nek je netko i teleoperatere NA.UZIO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije