Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utopili se

Je li zaron u špilju bio koban za dvojicu ronilaca

ronioci
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
27.08.2015.
u 20:33

U zloglasnoj špilji Poganici prije 13 godina poginuo je češki ronilac i jedan od policajaca koji su ga tražili. Špilja ima brojne odvojke

Njemački državljanin utopio se roneći na južnoj strani otoka Šolte, a policija još uvijek traga za Ervinom Kuzmanićem (56) iz Supetra koji je zajedno s njim otišao na ronjenje. Nijemac je inače brački zet, oženjen u Postirama, arhitekt po struci. Oni koji ga poznaju šokirani su. Bio je instruktor ronjenja i u morskim se dubinama izvrsno snalazio.

Kuzmanić je supetarski javni bilježnik, svi ga poznaju i hvale. I za njega kažu da je pasionirani, iskusni ronilac.

Oženjen je, otac odrasle djece, ima i unuke. Njih su dvojica posljednji put viđeni kada su u četvrtak oko 18 sati gumenim čamcem iz Supetra otišli roniti kod Šolte. Nisu se vratili i u ponoć su obitelji obavijestile policiju koja je s roniocima i Lučkom kapetanijom odmah započela potragu.

U četvrtak prije podne prvo su našli gumenjak, nedaleko od špilje Poganica. Nastavili su s uronima u blizini i u 13.45 sati izvijestili su da su našli tijelo muškarca. Uslijedio je očevid, a potraga za drugim roniocem se nastavila.

Ovo nisu prve žrtve zloglasne špilje Poganice. U ljeto 2002. godine progutala je dva života. Najprije je 10. rujna oko ponoći u špilji stradao češki ronilac Miroslav Kukliš (31), a idućega jutra poginuo je policajac Oliver Marić (25) koji je sudjelovao u potrazi. Njegov kolega Bernard Majić (27) jedva je izvukao živu glavu. Pokušao ga je pronaći, ali je gotovo ostao bez zraka, naglo je izronio pa se poslije danima oporavljao u barokomori. Poganica je locirana samo 20-ak metara od obale, ali iznimno je komplicirana. Ima brojne odvojke i kanale i ako se konopac ili Arijadnina nit zapetlja ili prekine, lako je izgubiti se.

>> Pronađeno tijelo jednog ronioca, za drugim se još traga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije