Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijun i pol lampica

I ekipa uglednog portala Mashable oduševljena Božićnom pričom obitelji Salaj

obitelj salaj
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/9
24.12.2014.
u 22:20

Ove godine Božićna priča obitelji Salaj dospjela je i u svjetske medije. Portal Mashable objavio je priču o stvarnoj božićnoj bajci obitelji iz Čazme

Ove godine Božićna priča obitelji Salaj dospjela je i u svjetske medije. Portal Mashable objavio je priču o stvarnoj božićnoj bajci obitelji iz Čazme.

Novinar je usporedio dom obitelji Salaj sa njujorškim Times Squareom, smještenim u ruralnom dijelu Hrvatske. Zlatko Salaj dočekao je novinara uglednog portala i ispričao mu kako je njegov posao hobi postao obiteljski posao.

- Sve je počelo 2001. godine, sa 70 tisuća lampica. Otad samo nadodajemo. Bio sam siromašan tijekom djetinjstva, radio sam u inozemstvu, ikada sam se umirovio, odlučio sam svojoj obitelji priuštiti najbolji Božić ikad. Ubrzo su se ljudi iz sela počeli pojavljivati. Pozvao sam ih da vide kako sve izgleda. Sada, to je veliki posao. No, ne mogu stati i reći svima da više neće biti lampica na imanju obitelji Salaj. Ove godine bilo je puno kiše. Morali smo raditi po kiši i blatu, jer inače ne bismo završili sve na vrijeme. Kada se lampice ugase u siječnju, odmah krenemo s radom za sljedeću godinu, priča inženjer Salaj.

Iako danas dio novca za projekt dobivaju od sponzora, a dio od ulaznica, obitelj Salaj ipak je u ovaj projekt uložila dosta vlastitog novca, kao i vlastiti novca. Iako bi lako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, Salaja to zasad ne zanima. Ove godine obitelj Salaj očekuje oko 80 tisuća posjetitelja. Kako se povećava broj posjetitelja, tako se povećava i želja obitelji Salaj da osvijetli još više područja. Kada više ne bude mogao raditi, kaže Zlatko, posao će preuzeti njegov sin.

>>Bajkovita 'Božićna priča' na imanju obitelji Salaj ukrašena je s čak milijun i pol lampica

>>Pogledajte kako je obitelj Salaj imanje ukrasila za Uskrs

Komentara 1

ZG
zgbzoran
22:45 24.12.2014.

baš je ok, posjetio sam, svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije