Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utjerivači dugova

Zbog duga vas zove tvrtka za koju nikad niste čuli? Sasvim legalno!

dug
Thinkstock
25.02.2013.
u 13:57

Utjerivači dugova ili legalizirani zelenaši, dva su to naziva koja će, čini se, korisnici internetskog foruma najčešće povezati s agencijama za naplatu dugova.

Utjerivači dugova ili legalizirani zelenaši, dva su to naziva koja će, čini se, korisnici internet foruma najčešće povezati s agencijama za naplatu dugova. Ljudi obično za takve tvrtke čuju tek kada ih netko od agenata kontaktira i zatraži, primjerice, plaćanje duga za telefonski račun koji nije podmiren prema teleoperateru. Dakako, ne traže da se dug plati telekomunikacijskoj kući već izravno na račun tvrtke koja je od teleoperatera preuzela naplatu duga, piše Poslovni.hr.

Bez obzira koliko se čudili što nekakva agencija ili tvrtka bez vašeg odobrenja ima sve vaše podatke i još zahtijeva da platite njoj dugovanje, a ne onome s kime ste ugovor potpisali (te vas uz to ima pravo opetovano telefonski nazivati) – to je legalno.

"Erste Card Club prije nekoliko godina u svoje je poslovanje uveo eksternalizaciju naplate za klijente s kojima su ugovorne obveze raskinute zbog neplaćenog duga što podrazumijeva suradnju s nekoliko agencija za naplatu potraživanja", kažu iz Erste banke i dodaju kako sama banka ne surađuje s ovakvim agencijama, već samo Erste Card Club, no to je spominju, uobičajena praksa u Hrvatskoj i svijetu, kao i među članicama međunarodne Erste grupe te nije isključeno da će u budućnosti doći do suradnje banke s takvim agencijama. Cijeli članak pročitajte ovdje. 

Ključne riječi

Komentara 9

GE
generalsaosnovnom
16:54 25.02.2013.

Samo sud može de izvrši prinudnu naplatu a te folerske firme samo ignorišite jer nemaju nikakvo zakonsko pravo da vam dosađuju

KA
kaco
17:54 25.02.2013.

Zbog sličnog se i desila kriza u americi. U općim uvjetima banaka piše da mogu predati dug drugome istina da i postoji članak u ZOO-u koji to dopušta, ali postoje i drugi članci u ZOO-u koji to pobijaju.....

BO
bomba
16:21 25.02.2013.

Mi se čudimo a čuđenju nema mjesta. Onog dana kada smo se odrekli modela države koja štiti građane i radnika i dozvolili da državom upravlja šaka pohlepnika i financijski lobi odrekli smo se i slobode. Postali smo moderno roblje gdjeje su nam okovi silni računi za režije. Netko će reći tko nas tjera na takve usluge? Tjera nas život jer bez struje vode i telefona danas ne možeš opstati i što više nameta imamo to više moramo zarađivati kako bi platilil svašta nešto a hrana koja je elementarna stvar je na zadnjem mjestu. Ima više načina robovanja a ovaj je najgori misliš slobodan si a u biti nečije si vlasništvo. I socijalno osiguranje se pohasilo i oni vrše ovrhu ako ne uplačuješ redovno drugi stup. Smiješno ako nisam uplatio onda i nemam pravo na takvu uslugu ali ne ide ti ovrha samo nemoj ti platiti. To vam je primjer da ste rob i ako ne uplatiš nešto oni ti otmu htio ti to ili ne ili imao ti za to ili ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije