Naslovnica Biznis Gospodarstvo

HGK: Zabrinjava rast uvoza svinjetine i mlijeka

Izvezeno je 543 milijuna, a uvezeno 842 milijuna poljoprivredno-prehrambenih roba
14. kolovoza 2017. u 10:21 2 komentara 826 prikaza
svinjetina
Foto: Ingo Wagner/DPA/PIXSELL

U prva četiri mjeseca domaća poljoprivredno-prehrambena industrija povećala je izvoz za 9 posto, a istodobno je pao uvoz u odnosu na isto vrijeme prošle godine, pa je i bolji rezultat pokrivenosti uvoza izvozom: povećan je sa 64 na 65 posto. Premda su statistički pokazatelji bolji u Hrvatskoj gospodarskoj komori nisu zadovoljni njihovom strukturom i trendovima.

Ministar Tomislav Tolušić Brane Tolušića: 'Za kontrolu kvalitete 2000 kn nije previše, slično je u članicama EU'

“Zabrinjava daljnji rast uvoza mesa, pogotovo svinjskog, te mlijeka i mliječnih prerađevina. Vidljivo je i kako uvoz voća i povrća stagnira”, upozorava pomoćnica direktorice Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Žaklina Jurišić. Ukupno je izvezeno 543 milijuna, a uvezeno je 842 milijuna poljoprivredno-prehrambenih roba. Na listi glavnih uvoznih proizvoda prednjači svinjetina, mlijeko, čokolada... Izvoz naše tune nastavlja rasti stopom od 7 posto.

Tomislav Tolušić Borislav Ristić Naivnom Tolušiću dogodila se Jugoslavija naknadu za inspekcijski nadzor SPORNA MJERA Tolušić naknadu za inspekcijski nadzor vraća na 90 kuna 'izvoz555' DZS Porast izvoza u prvih pet mjeseci za gotovo 16 posto, a uvoza za 12 posto
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • deps:

    Ništa ne bi trebali izvoziti, samo da proizvedemo za sebe i turiste. Ali to je teško shvatiti politici i gospodarstvu. Žalosno.

  • Deleted user:

    tekst nejasan uvoz cega u kojoj valuti Vrijednost uvoza i izvoza sto cini gospodarska diplomacija po veleposlanstvima mvp samo sebi svrha sto su ucinili u hgk osim evidencije navednih pokazatelja mi uvozimo hranu a oranice zapustene i napustene Lud zbunjen ... prikaži još!n normalan.... rijeko koje domacinstvo hrani svinje za svoje potrebe.... ..