Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvenik godine

Za gospodarstvenika i događaj 2020. godine glasat će i čitatelji

Večernji list i Poslovni dnevnik pokrenuli su ovaj izbor kao poticaj malim i srednjim poduzetnicima da dosegnu izvrsnost
23. listopada 2020. u 15:10 0 komentara 111 prikaza
Zagreb: Proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2019. godine
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Svjesni svoje uloge u društvu, Večernji list i Poslovni dnevnik kao najrelevantniji i najutjecajniji medijski brendovi s dugogodišnjom tradicijom, pokrenuli su izbor gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine. Isticanjem pozitivnih primjera kao što su izvrsnost u poslovanju, izvozni uspjeh, otvaranje novih pogona, a samim time i radnih mjesta, želi se otvoriti novi pogled na život u Hrvatskoj. Gospodarstveni uspjesi poticaj su i nizu malih i srednjih poduzetnika te u konačnici poruka mladima da ne napuštaju Hrvatsku.

Zagreb: Proglašenje gospodarstvenika i gospodarskog događaja 2019. godine VEČERNJI LIST I POSLOVNI DNEVNIK IZABRALI Mate Rimac je gospodarstvenik godine

Žiri ima dva zadatka

Stručni žiri pred kojim stoje dva važna zadatka – izbor Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine, ali i nominiranje pet najboljih gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja koji će biti ponuđeni na glasanje čitateljima, renomirani su novinari i urednici te vodeći stručnjaci i znanstvenici u području ekonomije.

Na čelu žirija je Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista. Njegova kolegica Ljubica Gatarić jedna je od najupućenijih gospodarskih novinarki u Hrvatskoj te osobno poznaje većinu nominiranih poduzetnika, a izvjesno je da je bila živi svjedok nastanka i razvoja velikog broja tvrtki čiji se čelnici natječu za titulu. Poslovni dnevnik, najrelevantnije dnevne poslovne novine u zemlji, predstavljat će glavni urednik Vladimir Nišević te novinari Marija Brnić i Darko Bičak. Ivan Hrstić urednik je gospodarstva na utjecajnoj regionalnoj televiziji N1. Saša Ćeramilac dugogodišnji je televizijski i radijski novinar i urednik. Trenutačno mu je matična redakcija globalna kabelska televizija Al Jazeera. U žiriju su i Željko Kardum, nekadašnji glasnogovornik Zagrebačke burze, a danas gospodarski komentator na Hrvatskoj radioteleviziji, Boris Mišević, reporterska perjanica RTL-a s velikim iskustvom u gospodarskom novinarstvu, Dalibor Špadina, dugogodišnji reporter i novinar središnje informativne emisije Nove TV, gdje najčešće prati gospodarske i financijske teme kao i rad Vlade te Marko Jurčić, glavni urednik Privrednog vjesnika i nekadašnji savjetnik za gospodarstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Žiriju Gospodarstvenika godine priključio se i Adriano Milovan, novinar portala Index.hr. Članovi žirija su i čelnici strukovnih gospodarskih udruga, sveučilišni profesori i dekani ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj. Luka Burilović je predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK), a Damir Zorić glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Članovi žirija su i dekani ekonomskih fakulteta u Osijeku i Rijeci, prof.dr.sc. Boris Crnković i prof. dr.sc. Alen Host, te predsjednik Hrvatskog društva ekonomista prof.dr.sc. Ljubo Jurčić.

Gradilište zgrade i sportske dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu pomoć gospodarstvu Poslodavci zadovoljni mjerama, no upozoravaju na jedan problem

Promjena društvene klime

Titulu gospodarstvenika i gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili pojava presudno i na pozitivan način utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu. Pri nominaciji i izboru žiri će voditi računa o pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Svaki član žirija predlaže po pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja koji su obilježili 2020. godinu, a titulu će ponijeti osoba, odnosno događaj s najvećim brojem bodova. Pet gospodarstvenika i pet gospodarskih događaja kojima žiri dodijeli najviše bodova ponudit ćemo na glasanje i čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

ČLANOVI ŽIRIJA

Mislav Šimatović, zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista

Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika

Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera

Ljubica Gatarić, Večernji list

Darko Bičak, Poslovni dnevnik

Marija Brnić, Poslovni dnevnik

Željko Kardum, HTV

Boris Mišević, RTL

Adriano Milovan, Index

Dalibor Špadina, Nova TV

Ivan Hrstić, urednik na N1 televiziji

Saša Ćeramilac, urednik na Aljazeeri

Marko Jurčić, glavni urednik Privrednog vjesnika

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore

Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca

Ljubo Jurčić, predsjednik Hrvatskog društva ekonomista

Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku

Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.