Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PPF

Veliki forum Hrvata iz BiH o obrazovanju i poduzetništvu

Ante Mandić ističe kako su članovi Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten najjača poveznica između Hrvatske i BiH
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.02.2020.
u 07:00

Treći Prstenov poslovni forum (PPF) danas od 10 do 14 sati u Sheratonu

Obrazovanje i poduzetništvo kao izazovi hrvatske budućnosti tema su novog Prstenovog poslovnog foruma (PPF) koji će se održati danas od 10 do 14 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton. Riječ je o manifestaciji koju treću godinu organizira Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten, a cilj je potaknuti razvoj gospodarstva te povezati poduzetnike.

– Svrha Prstena je poslovno povezivanje radi lakšeg nastupa na tržištu, a na poslovnom forumu imamo mogućnost ukazati na poteškoće i raspravljati o problemima koje nas muče u poslovanju. U zadnje vrijeme svi osjećamo problem nedostatka obrazovane i osposobljene radne snage pa se tema ovog foruma sama nametnula – govori mr. sc. Ante Mandić iz tvrtke INsig2, koji će na PPF-u održati predavanje “Obrazovanje radnika za budućnost”.

Predavanje na temu “Sinergija visokog obrazovanja, znanosti i gospodarstva za konkurentnije društvo“ održat će prof. dr. sc. Jasminka Havranek iz Agencije za znanost i visoko obrazovanje, a niz stručnjaka sudjelovat će na panelu koji je središnji dio konferencije. Govore će održati predsjednik Udruge Prsten Pavo Zubak, predsjednik Kluba poduzetnika Ivica Nuić kao i premijer Andrej Plenković pod čijim se pokroviteljstvom održava PPF.

Forum je organiziran na inicijativu Prstenovog Kluba poduzetnika koji okuplja velik broj članova, vlasnika i menadžera u tvrtkama, koji su porijeklom iz BiH ili djeluju u BiH.

– Tvrtke, članice Prstena djeluju gotovo u svim gospodarskim granama, a samo u Hrvatskoj zapošljavamo više od 11.000 radnika i činimo značajan dio hrvatskog BDP-a. Među najpoznatijim tvrtkama su KFK, AutoZubak, MSan iz Zagreba, Žito iz Osijeka, Ancona iz Đakova, Simplex iz Slavonskog Broda, Vargon iz Rijeke, Mepas i Violeta iz BiH – zaključuje Ante Mandić te dodaje kako je Prsten je najjača poveznica između RH i BiH. Od osnivanja 2005. upravo su obrazovanje i poduzetništvo u fokusu djelovanja udruge.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije