Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO BADURINA

'Uz stabilan bankarski sustav rast ćemo i u 2022., godini pripreme za euro'

Davorin Visnjic/PIXSELL
15.12.2021.
u 22:45

U COVID krizi fokus smo stavili na provedbu programa potpore za najranjivije sektore

Naše se gospodarstvo brzo oporavlja nakon COVID šoka zahvaljujući mjerama nositelja fiskalne i monetarne politike kao i otpornosti poduzetnika. Očekujemo nastavak rasta u 2022. godini, ali izazovi neće biti ništa manji nego u ovoj ili prošloj godini jer veliki broj poslovnih subjekata tek treba normalizirati poslovanje. Zato je važna stabilnost bankarskog sustava, dobra kapitaliziranost i daljnja usmjerenost na gospodarski rast.

Oslonac inicijativama

Hrvatska poštanska banka je tijekom COVID krize nastojala klijentima biti što više na usluzi, fokus je pritom bio na poduzetnicima, posebno u provedbi nacionalnih programa potpore za najranjivije sektore. Naš tržišni udio u poticajnim programima Hamag Bicro za male i srednje poduzetnike je 36% u turizmu i sportu, 39% u sektoru kultura i mediji te 70% u segmentu mora, prometa i infrastrukture.

Hrvatska poštanska banka pokazala je da ostaje odgovoran partner gospodarstvu koje će u nama uvijek naći podršku. To je naša posebna uloga koju imamo već trideset godina koliko HPB posluje, a imat ćemo je i u budućnosti. Usprkos ekonomskoj neizvjesnosti u razdoblju pandemije Hrvatsku nije napustio poslovni entuzijazam i stoga je iznimno važna uloga banaka u podršci svima koji mogu imati tržišnu perspektivu i gdje trebamo biti oslonac idejama i inicijativama onih koji će svojim znanjem, talentima i odvažnošću biti novi pokretači rasta.

Godina pripreme za euro

Hrvatska poštanska banka usmjerena je na održivo poslovanje i kvalitetno korporativno upravljanje, a naša 2022. godina bit će u znaku potpore daljnjem rastu hrvatske ekonomije te priprema za euro čije uvođenje donosi znatne koristi i građanima i poslovnim subjektima.

VIDEO: Pogledajte dodjelu nagrada Gospodarstvenik godine i gospodarski događaj godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije