Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razvoj turizma

U turizmu je investicijski potencijal od pet milijardi eura

Valamar Riviera kampovi
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
17.06.2019.
u 23:55

U kampovima ostvaruje se 25% noćenja.

Postojeće zakonsko rješenje iz 2010. godine ne rješava pitanje turističkog zemljišta na adekvatan način i to godinama koči snažniji razvoj turizma na obali, posebno kamping turizma koji ima iznimno veliki potencijal u Hrvatskoj.

Zbog toga nas veseli inicijativa Vlade da pokrene izmjene postojećeg Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u pretvorbi i privatizaciji, poručuju iz Hrvatske udruge turizma (HUT) i kažu da će u procesu donošenja novog zakonskog prijedloga aktivno sudjelovati.

– U više smo navrata ukazivali kako je neriješeno pitanje turističkog zemljišta jedna od ključnih prepreka kako bi se otvorio puni investicijski potencijal turističkog sektora. Ukupni investicijski potencijal turističkog sektora procjenjuje na 3-5 milijardi eura te očekujemo da će novi zakonski prijedlog omogućiti s jedne strane stabilnost i izvjesnost u poslovanju te poticajno okruženje za nove investicije, a s druge strane maksimalnu zaštitu prostora kao preduvjeta održivosti hrvatskog turizma te stabilne prihode državnog proračuna i jedinica lokalne samouprave – pojašnjava Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

U kampovima se ostvaruje oko 25 posto ukupnih noćenja u Hrvatskoj, a posljednjih godina je kvaliteta smještaja znatno podignuta i Hrvatska je kvalitetom kampova u europskom vrhu.

Kvalitetna rješenja navedenog zakona omogućit će i dodatni razvoj hotelijerske ponude, što bi trebalo prioritetno poticati u narednom razdoblju, kažu u HUT-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije