Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osiguravatelji

U školama i vrtićima djecu osiguravaju i od sve češćih ugriza pasa

Osiguranje djece
Foto: Ivica Galović
08.12.2014.
u 20:25

Osiguranje mahom pokriva i nezgode tijekom slobodnih aktivnosti jer vrijedi od nula do 24 sata, ali i tijekom praznika

Ozljede ruku, nogu i slomljeni zubi dječja su svakodnevica. Premije osiguranja kojima polaznike grupno osiguravaju škole, vrtići i fakulteti nemaju više zanemariv udio u ukupnim premijama. Prema podacima Hanfe, od 2010. do 2013. ukupna je premija godišnje iznosila oko 14,5 mil. kuna, dok su isplaćene štete iznosile oko 11,3 mil. kuna, što govori o prilično velikom udjelu šteta od 78,5%. I pokrića su sve šira, pa je tako Croatia osiguranje uvrstilo rizik od ugriza pasa.

– Od ove školske godine nadopunili smo rizike; uveli naknadu za vrijeme nošenja gipsa i osiguranje od ugriza pasa, zbog sve češćih ugriza neregistriranih pasa – kažu u CO-u gdje je naknada kod ugriza 400 kn, a osigurani iznos za privremeno nepohađanje nastave zbog nošenja gipsa od 1500 do 4500 kn za razdoblje od 25 pa do 60 i više dana. Cijena godišnje premije po učeniku je od 10 do 60 kn, a drže 38,5% tržišta.

U Allianzu se premija kreće od 20 do 55 kn, a uključuje i pokriće za hospitalizaciju i kozmetičku operaciju. Grupama daju popust od 10 do 40%.

– Naš „loss ratio“ je viši od tržišta, što govori o širim pokrićima. Novost koju smo uveli lani je pokriće prijeloma kostiju, gubitak trajnog zuba i odgovornost učenika, odnosno njihovih skrbnika – kažu u Allianzu.U Eurohercu je premija od 20 do 100 kn, a u Generaliju od 20 do 40 kn. Da su nezgode sve češće, kažu i u Uniqi gdje su u posljednje četiri godine imali podjednak omjer prijavljenih šteta i ugovorenih osiguranja što je, smatraju, indikacija da je unatoč prevenciji škole nezgode teško izbjeći.

Najčešće su ozljede ruku i nogu te nezgode tijekom slobodnih aktivnosti koje su pokrivene jer osiguranje vrijedi od nula do 24 sata i tijekom praznika.     

>> Osiguranje vozila: Evo kako možete proći jeftinije!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije