Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobri izgledi

U Sisku uskoro tri ulagača grade nove tvornice?

Kristina Ikić Baniček
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
04.12.2014.
u 11:51

Na javni poziv investitorima u gradsku su upravu stigla tri pisma namjere

Dobri su izgledi da se u Sisku, nakon dužeg vremena, pojave novi ulagači na području Južne industrijske zone. Na javni poziv investitorima u gradsku su upravu stigla tri pisma namjere.

- To je rezultat proaktivnog pristupa gradske vlasti prema ulagačima. Riječ je o višemilijunskim investicijama, koje će angažirati domaće kooperante, a na kraju rezultirati novim radnim mjestima i novim prihodima grada. Mi ćemo u kratkom roku ulagačima omogućiti pravo građenja ili prodati parcele, kako bi u predviđenom roku od dvije godine završili izgradnju objekata - rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Pisma namjere su uputila dva domaća i talijanski investitor. DIV grupa sa sjedištem u Samoboru, u Južnoj industrijskoj zoni na površini od deset hektara, namjerava graditi tvornicu betonskih pragova. Očito je riječ o projektu koji koji je lani najavio vlasnik DIV-a Tomislav Debeljak i koji se trebao ostvariti u Zagrebu. Kako je tada najavljeno, ukupna ulaganja bi iznosila oko deset milijuna eura, a tvornica bi zapošljavala najmanje 300 radnika.  

Talijanski Mitteleuropa na osam hektara želi izgraditi energanu na biomasu od 4 megavata. Riječ je o tri postrojenja, koja će sirovinom opskrbljivati kooperanti za prikupljanje biomase, ali će se koristiti i vlastiti biljni uzgoj. Uz proizvodnju struje, tvrtka bi kao nusprodukt tržištu ponudila i jeftiniju toplinsku energiju. Domaća tvrtka EPI consulting iz Zagreba, pokazala je zanimanje da na površini od šest hektara izgradi bioplinsku energane snage 0,3 MV.

>>Kreće poduzetnički inkubator u Drenovcima vrijedan 12,5 milijuna kuna

>>Predstavljen projekt vrijedan 12,5 mil. kn što će ga financirati EU

Komentara 21

Avatar TvojUjko
TvojUjko
12:11 04.12.2014.

Taj upitinik u naslovu sve govori. a i tipa rijeći, dobri su izgledi, moguće...sve je to ražanj , a zec u šumi.

ZZ
zelimir.zuk
15:35 04.12.2014.

Ma dajte molim vas!!!! Pričate o kuhanim jajima, a ja imam dvije milijarde u investicijama. Kaže Marina i završi u Remetincu. Tako mi blebećemo o štreki i Kopa Bich, a Ikić - Baniček o desecima miliona investicija. Ma dajte molim vas!!!

DU
Deleted user
21:57 04.12.2014.

Bice zarka sekulic i kum odrisili kesu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije