Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis EU fondovi

U Garešnici održani Regionalni dani EU fondova

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. siječnja 2020. u Tehno parku Garešnica
27. siječnja 2020. u 13:47 907 prikaza
Garešnica
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i tijekom 2020. godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u ukupno 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani, na razumljiv i pristupačan način, informirat će se o dostupnim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 27. siječnja 2020. u Tehno parku Garešnica. Događaj su pozdravnim govorima otvorili g. Josip Bilandžija, gradonačelnik Garešnice i g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Garešnice kroz fondove Europske unije“ na kojoj su sudjelovali g. Josip Bilandžija, gradonačelnik Grada Garešnice, gđa. Ana-Marija Župančić, direktorica Poduzetničkog centa Garešnica, gđa. Irena Brezak Fijala, voditeljica Odjela za opće i pravne poslove Javne ustanove Razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije, gđa. Anica Lenart, voditeljica Lokalne akcijske grupe Moslavina te Antonia Haistor, predstavnik OPG-a Haistor Tomislav.

Garešnica | Autor : Damir Špehar/PIXSELL Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Nakon panel rasprave uslijedila su stručna predavanja na temu "EU fondovi kao mogućnost financiranja" u sklopu kojih su Vladimir Mihaljević, Ivica Sabo, Ivan Križanović i Bojan Perić iz HAMAG-BICRO-a održali predavanja o ključnim točkama i najčešćim pogreškama u izvedbi projekata, otvorenim i planiranim natječajima za poduzetnike te ESIF zajmovima i jamstvima.

Prije završetka edukativnog dana Marko Krobot i Ivana Plahtarić iz Poslovne zone Ivanec d.o.o. održali su radionicu „Predstavljanje mjera ruralnog razvoja i postupak projektne prijave za male i srednje poduzetnike“ na kojoj su prisutni imati priliku saznati sve o aktualnim mjerama, procesu ispunjavanja projektne prijave putem AGRONET aplikacije te kako se boduju i ocjenjuju projekti.

Na kraju edukativnog dana, sudionici su obišli projektne lokacije Tehno parka te Rajskog vrta. Projekt izgradnje i opremanja Tehno parka Garešnica je sufinanciran sredstvima Europske unije s ciljem podizanja razine konkurentnosti poduzeća sjeveroistočnog dijela Moslavine te pokretanja održivog ekonomskog rasta, pozitivne poduzetničke klime i rasta zapošljavanja na širem području Bjelovarsko-bilogorske županije. Projekt Rajskog vrta se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda Operativnog programa „OP Učinkoviti ljudski potencijali“ te mu je cilj promocija i poticanje samozapošljavanja nezaposlenih i ranjivih skupina ljudi u gradu Garešnici i okolici.

Garešnica | Autor : Damir Špehar/PIXSELL Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu


Više informacija na: www.strukturnifondovi.hrinfo@danifondova.eufondovi@mrrfeu.hr ili na tel. 01/63 26 030

Bejrut
PRELIMINARNI REZULTATI ISTRAGE
Ekskluzivno otkrivamo što je uzrok eksplozije u Libanonu: Riječ je o ljudskoj pogreški
Gorenje
Pametni savjeti
Borba protiv otpada: Bacamo hrane više nego ikada, ali postoje načini kako to smanjiti