Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis EU fondovi

U Bjelovaru održani Regionalni dani EU fondova

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 28. ožujka 2019. u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar
28. ožujka 2019. u 14:25 138 prikaza
U Bjelovaru održani Regionalni dani EU fondova
Foto: Damir Špehar/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj i ove godine organizira informativno-edukativna događanja pod nazivom „Regionalni dani EU fondova“. Putem brojnih događaja, koji će biti organizirani u 30 gradova diljem Hrvatske, šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, moći će dobiti informacije o svim mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Besplatne edukacije namijenjene svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja EU fondova održale su se 28. ožujka 2019. u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, a službeno su ga otvorili gospodin Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, i gospodin Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.  Po završetku uvodnih govora održala se panel diskusija „Razvoj Bjelovara kroz EU fondove“ na kojoj su sudjelovali Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Darko Crha, vlasnik tvrtke Data Link d.o.o.; Jakov Čorić, direktor tvrtke Gala d.o.o. i Josip Lukač, vlasnik OPG-a „Lukač“.

Uslijedila su stručna predavanja pod nazivom „EU fondovi kao mogućnost financiranja“. Aktualne natječaje i mogućnosti financiranja u području poduzetništva predstavila je Marcela Gracin Fagač iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a o najčešćim pogreškama prilikom predaje projektne prijave govorio je Vedran Jazbinšek iz HAMAG-BICRO-a. Ključne točke u provedbi projekta izložio je Marko Tunjić iz HAMAG-BICRO-a, a o financijskim instrumentima za poljoprivredu i ruralni razvoj govorili su njegovi kolege Sanja Malec i Bojan Perić.

U Bjelovaru održani Regionalni dani EU fondova | Autor : Damir Špehar/Pixsell Foto: Damir Špehar/Pixsell

Na kraju edukativnog dana su Lana Labaš i Ivana Plahtarić iz Poslovne zone Ivanec d.o.o. održale radionicu „Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?“ na kojoj su se sudionici imali priliku informirati o preduvjetima potrebnima za prijavu na natječaj, kao i kako izraditi projektni prijedlog. Na radionici se također obradila tema o pripremi natječajne dokumentacije i proceduri slanja projektne prijave te na čemu se najviše gube, a na čemu dobivaju bodovi. Zaključno su sudionici imali prilike postaviti pitanja predavačima.

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

Svi zainteresirani za nadolazeće besplatne edukacije mogu se prijaviti na: www.danifondova.eu

Likovi Matana i Šunje
NI MATAN NI ŠUNJE NE MOGU PREKO
Pustoš uz granicu: U BiH su kupovali gajbu piva za 40 kuna, gorivo za dvije, lijekove... Toga više nema
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?