Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cappelli o kvotama za strance

U 2018. će turizam trebati 15.000 novih radnika,1860 stranaca je premalo

Gari Cappelli
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
29.11.2017.
u 15:02

Manjak radne snage se već osjeća; istraživanje pokazalo da se gosti ne žale na cijene, niti na gužve, već na uslugu

Nimalo nisam zadovoljan Prijedlogom odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca u 2018., bez dlake na jeziku komentira ministar turizma Gari Cappelli Vladin naum da dogodine u turizmu omogući zapošljavanje svega 1.860 novih stranih radnika.

Ukupno je, inače, predviđeno izdavanje 29.000 radnih dozvola, od čega, recimo, za građevinu oko 12.000. Ministar Cappelli pita i gdje bi građevinci radili da turizma nema..

- Svakako da nisam zadovoljan prijedlogom odluke o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca u turizmu iduće godine. Brojka mora biti veća kako ne bi doveli u pitanje uspjeh slijedeće turističke godine. kada će turizmu trebati dodatnih 15.000 radnika.

Ministarstvo turizma će radi toga urigirati da se broj radnih dozvola poveća na minimalno 5.500 - kaže Cappelli i napominje da su kvote za strance samo jedno od privremenih rješenja te da se radi na mjerama za dugoročno poboljšanje uvjeta rada u turizmu, te na povećanju privlačnosti turisitčkih zanimanja.

Ministar turizma napominje i da je istraivanje b pokazalo da se problem s radnom snagom u hrvatskom turizmu i sad već
itekako osjeća. - Pokazalo se da gostima nisu problem cijene, niti gužve, već upravo kvaliteta usluge - otkriva ministar Cappelli.  

Komentara 3

GA
Gastarbeiter2
06:55 30.11.2017.

Jedino rješenje jeste da što prije uselimo bar 100'000 ljudi iz susjedstva...tj. komšiluka. I to što prije. I odmah dati HR državljanstvo....Razumijemo se, podmladjujemo naše društvo, dobijamo potrebnu radnu snagu a jačamo i genetsku bazu kroz svježu krv. Rješenje nam je pred nosom, tko to ne vidi njemu se ne može pomoći.

JW
John_wayne
20:33 29.11.2017.

Istina... Radi ko konj za kikiriki... Svaka cast izuzetcima, ali ih je jaaako malo..

DR
Drekavac
18:17 29.11.2017.

Capelli daj mi placu 10 000 kn netto ja cu ti doci raditi na losinj 12h na dan ....ne pricajte te izprazne price. sto nudite domace na lisinju k...c od o..e

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije