Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spomenka Đurić:

Za poslovnu konkurentnost uvijek će biti novca

24.03.2018.
u 07:56

Korisnička populacija za os3 iznimno je dinamična što nam je iznimno drago jer na njima počiva rast i razvoj cijelog gospodarstva

Hrvatska se obvezala na provedbu programa Europa 2020, usmjerenog na rast i otvaranje radnih mjesta i trenutno smo na sredini financijske perspektive. Do ožujka ove godine je, zajedno s nacionalnim doprinosom, povučeno 38,25 posto dostupnih sredstava, napomenula je državna tajnica Spomenka Đurić na Konferenciji u Šibeniku.

U aktualnom financijskom razdoblju do 2020., Hrvatskoj je kroz četiri operativna programa na raspolaganju 10,7 milijardi eura iz fondova EU. U travnju 2017. bili smo na 13,7 posto realizacije, a krajem 2016. razina ugovorenosti bila još niža, nešto manja od 10 posto. Pomak do 38 posto dokaz je da se intenzivno radi, a u Hrvatskoj trenutno imamo svega osim vremena koje smo u međuvremenu podosta izgubili, naglasila je S. Đurić.

– U samo godinu dana smo korisnicima stavili na raspolaganje oko 2 milijarde eura, a županije i županijski koordinatori faktori su koji ubrzavaju ugovaranje dostupnih sredstava. U sklopu našeg najvećeg programa Konkurentnost i kohezija trenutno imamo 35 otvorenih natječaja kojima želimo stvoriti povoljno okruženje za razvoj poduzetništva. Sektor poslovne konkurentnosti se posebno ističe, poduzetnici su novac koristili za održivi razvoj poduzetništva – dodala je S. Đurić. Jedina os s kojom nema nikakvih problema u povlačenju i realizaciji novca jest prioritetna os 3 za poslovnu konkurentnost jer je korisnička populacija iznimno dinamična i responzivna, a interes uvijek višestruko premašen.

– Za taj segment će se uvijek naći sredstava što nam je iznimno drago jer su to direktni korisnici, direktna radna mjesta i sektor na kojem počiva rast i razvoj cijelog gospodarstva – potvrdila je Spomenka Đurić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije