Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGNUT DOGOVOR

Siemens kupuje američkog proizvođača kirurških robota

Robotski operacijski stol
Reuters/ PIXSELL
08.08.2019.
u 11:55

Američka kompanija proizvodi robote koji pomažu kirurzima pri operacijama na venama i arterijama.

Njemački industrijski konglomerat Siemens objavio je u četvrtak da je njegov ogranak za medicinske uređaje postigao dogovor o kupnji američkog proizvođača kirurških robota Corindusa.

"Siemens Healthineers će kupiti sve dionice Corindusa po cijeni od 4,28 dolara po dionici u gotovini, odnosno ukupno 1,1 milijardu dolara", izvijestili su iz Siemensa.

Američka kompanija proizvodi robote koji pomažu kirurzima pri operacijama na venama i arterijama.

U Corindusu tvrde da će liječnici zahvaljujući njihovim uređajima ugrađivati umetke preciznije i bez izlaganja zračenju u operacijskim dvoranama. Tako će, primjerice, pacijentu koji boluje od tromboze moći ugraditi stent iz odvojene prostorije, pomoću joysticka.

Siemens Helthineers se dosada fokusirao na proizvodnju uređaja za kompjutorsku tomografiju, angiografiju i mamografiju.

"Ovom ćemo akvizicijom otvoriti novo područje za naše poslovanje s liječenjem baziranim na tehnologiji slikovnog prikaza", istaknuo je izvršni direktor Bernd Montag.

U njemačkoj kompaniji nadaju se da će akvizicija biti zaključena do kraja ove godine. Prethodno je moraju odobriti dioničari obje kompanije i nadležni regulatori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije