Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podaci za prosinac

Rast industrijske proizvodnje od 5,3 posto

proizvodnja
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
29.01.2015.
u 22:15

Analitičari RBA očekuju i u ovoj godini rast industrijske proizvodnje, što će utjecati i na BDP

Prema podacima DZS-a, u prosincu je nastavljen rast industrijske proizvodnje od 5,3% na godišnjoj razini. I cijele prošle godine industrijska proizvodnja je, nakon pet godina, bilježila rast, a što će pozitivno utjecati i na kretanje BDP-a.

Najviše je rastu pridonio rast prerađivačke industrije koja u strukturi ima udio nešto manji od 80%, a ostvarila je godišnji rast od 3,1%. Analitičari RBA i u ovoj godini očekuju nastavak pozitivnih godišnjih stopa rasta, pri čemu će znatniji rast i dalje ograničavati iscrpljena domaća potražnja. S druge strane, unatoč oporavku inozemne potražnje, kažu, treba imati na umu i potencijalne negativne rizike prisutne na inozemnim tržištima te potrebu za daljnjim jačanjem konkurentnosti hrvatske industrije i izvoza.

>> HGK očekuje blagi rast potrošnje i industrijske proizvodnje u 2015.

Komentara 5

JA
jason22
14:21 30.01.2015.

zanimljivo kako ovo malo ljudi komentira...a važnije je od svih Visokih...političkih Hrvata, šatoraša posebno i slično...forumašima je izgleda bitnije..posebno Rvatinama baviti se trivijalnim glupostima i vikati "bešćutna vlada!!!"

Avatar slaven0
slaven0
01:54 30.01.2015.

U zemlji koja vecinu toga uvozi cinjenica da ce "znatniji rast i dalje ograničavati iscrpljena domaća potražnja" je sasvim pozitivna stvar. Ili se trebamo kao i do sada nastaviti zaduzivati da bi pomagali tudji izvoz... Ali lijepo je cuti da raste industrijska proizvodnja. Napokon.

MO
mic.of.orion
02:42 31.01.2015.

Jako dobra vijest, bravo Vlada Hrvatske, ali just puno toga se mora napraviti da se sitiacija poboljsa u Hrvatskoj, Iz Londona, M S F.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije