Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
još skuplje

Pušači, čeka vas poskupljenje cigareta!

cigarete
Borna Filic/PIXSELL
27.05.2013.
u 22:11

Do početka iduće godine, a nakon lipanjskog poskupljenja od najvjerojatnije jedne kune, cigarete će poskupjeti za još najmanje dvije do tri kune.

Ukupne trošarine na cigarete u Hrvatskoj, ovisno o brendu, trenutačno iznose od 65 do 80 eura na tisuću komada (računa se fiksna trošarina na tisuću komada plus dio ovisno o maloprodajnoj cijeni), piše Poslovni dnevnik.

Od 1. siječnja 2014. godine minimalna trošarina iznosit će 77 eura na tisuću komada na sve vrste cigareta dok će od 2018. to biti čak 90 eura. Do početka iduće godine, a nakon lipanjskog poskupljenja od najvjerojatnije jedne kune, cigarete će poskupjeti za još najmanje dvije do tri kune. U TDR-u, koji je jedini domaći proizvođač cigareta, upozoravaju da Hrvatska za usklađenje trošarina nije imala prijelazno razdoblje poput drugih novih članica.

"Ističemo da Hrvatska, u usporedbi s drugim zemljama, a s obzirom na kupovnu moć, ima najskuplje cigarete u Europi. Logična posljedica svega toga je smanjenje ukupnog tržišta i manji prihodi državnog proračuna", kažu u TDR-u. Poslovni dnevnik piše da ministar financija Slavko Linić vrlo konspirativno priprema novu uredbu i ne želi ponoviti lanjsku grešku kad je TDR uoči viših trošarina brzopotezno povukao markice za dva mjeseca unaprijed. Više pročitajte ovdje.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije