Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKRSNA KOŠARICA

Prvo ukraden Božić, a sad uzimaju i Uskrs

krešimir sever
Petar Glebov/PIXSELL
23.03.2013.
u 12:00

Za Uskrs najmanje 542 kune, a premnogi neće imati ni za taj najskromniji uskrsni stol, ističe Sever

Uskrsna košarica, odnosno sve namirnice za četverodnevni blagdan od Velikog petka do Uskrsnog ponedjeljka, kad se ne bi pazilo na svaku kunu, četveročlanu bi obitelj koštala 1416,12 kuna. Pazi li se malo na izdatke, cijena joj pada na 1039,31 kunu, a štedi li se svaka lipa, stoji 542,35 kuna, izračunali su u Nezavisnim hrvatskim sindikatima. Mnogi neće imati ni za najskromniji blagdanski stol.

– Čak 58 posto građana ima lošije financijsko stanje nego prije godinu dana, a mjesečni obiteljski prihod pokriva tek 70 posto rashoda. Više od tri četvrtine kućanstava nema dosta za redovne mjesečne troškove. Jedan premijer je na početku krize ukrao građanima Božić, a ova vlada ne da im ga nije vratila već lagano uzima i Uskrs – kaže Krešimir Sever.

>> Uskrsni stol: U trgovinama već počele akcije

Komentara 3

TV
tvrtko3
11:47 26.03.2013.

Ma evo Sever zadužiti će se država kao u doba HDZ-a za koju milijardicu kuna i vama u javnoj upravi isplatiti i božićnice i uskrsnice i cipelarine i što vam god padne na pamet, a onda će te vi prvom prilikom reći kako država živi na kredit kako se samo zadužuje. Pa čovječe svake godine govorite istoi za božić i za uskrs .......

DM
dm5992
15:47 23.03.2013.

Mislim, ne znam u cemu je proble... mozda i znam... naviknuti smo zivjeti bez pokrica... mora se obiljeziti praznik, blagdan, kupiti i sto treba i ono bez cega bi mogli zivjeti, a onda nekoliko mjeseci otplacivati na rate. skromnost je vrlina. pa necu dramiti ako bas za uskrs necu jesti sunku...nije kraj svijeta.

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
20:53 23.03.2013.

Za početak neka se sindikalci soklidariziraju sa radnicima i odreknu djela svojih preogromin plačetina. Političari, sindkati, udruge = tri krvopije hrvatskog društva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije