Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Prosječna zagrebačka neto plaća za veljaču 7.911 kuna

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.789 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.122 kune.
13. svibnja 2020. u 07:52 2 komentara 332 prikaza
Kune - novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Prosječna neto plaća zaposlenih u pravnim osobama u gradu Zagrebu za veljaču ove godine iznosila je 7.911 kuna, što je nominalni rast od 3,4 posto u odnosu na veljaču prošle godine, pokazuju podaci zagrebačke statistike. 

Novac/Ilustracija Ljubica Gatarić Državna pomoć bez uvjeta, mogu isplatiti dobit, dati otkaze...

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za veljaču na razini Hrvatske, koja je iznosila 6.789 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je viša za 1.122 kune. 

Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, najviša je prosječna neto plaća u pravnim osobama u Zagrebu isplaćena u djelatnosti proizvodnje osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmaceutskih pripravaka, u iznosu od 19.037 kuna.

Zdravko Marić ZDRAVKO MARIĆ: Prihodi manji za 23,2 milijarde kuna, sindikatima predloženo suspendiranje prava

Nasuprot tomu, najniža je neto plaća za veljaču isplaćena u ostalim osobnim uslužnim djelatnostima, u iznosu od 4.403 kune

Prosječna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za veljaču iznosila je 11.256 kuna, što je nominalni rast za 3,1 posto u odnosu na veljaču 2019. godine.

PROBLEM S ISPORUKOM
Nastavlja se rat oko cjepiva: EU dala ultimatum AstraZeneci, ključnu ulogu ima Hrvatica
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
  • Avatar SusanEU95
    SusanEU95:

    w​w︅︆​w​.​​l​​​o︅︆​v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​ub

  • Avatar jocker-3
    jocker-3:

    Nije pošteno,nemojte miješati plaće političara i običnog radnika...jednostavno dajte napišite prosječnu plaću radnika u proizvodnji,dodajte plaće konobarice,trgovaca,servisere i sl....onda se može vidjeti prosječna plaća...