Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DZS:

Promet industrije u listopadu pao na godišnjoj razini za 3,1 posto

Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
31.12.2019.
u 07:36

Mjesečna usporedba prema glavnim industrijskim grupacijama pokazuje da je listopadu na mjesečnoj razini pala prodaja energije, za 14,2 posto

Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u listopadu je u odnosu na rujan porastao za 2,3 posto, dok je prema kalendarski prilagođenim podacima na godišnjoj razini pao za 3,1 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).

Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u listopadu je u odnosu na rujan na domaćem tržištu porastao za 5,7 posto, a na stranom tržištu za 0,4 posto.

Mjesečna usporedba prema glavnim industrijskim grupacijama pokazuje da je listopadu na mjesečnoj razini pala prodaja energije, za 14,2 posto.

Istodobno je prodaja kapitalnih proizvoda porasla za devet posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 6,1 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,7 posto i intermedijarnih proizvoda za 4,1 posto.

Na godišnjoj je razini, u listopadu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, ukupni kalendarski prilagođen promet industrije na domaćem tržištu pao za 1,1 posto, a na stranom za 5,8 posto.

Pritom je prodaja energije pala za 32,7 posto, intermedijarnih proizvoda za 1,9 posto i kapitalnih proizvoda za 1,8 posto.

Prodaja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je porasla 6,4 posto i trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,4 posto.

Komentara 3

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
00:57 01.01.2020.

Nakon desetljeca zivota vani ,iz moje perspektive , Hrvatski problem ,osim korupcije ,malog trzista i odljeva mozgova i kvalitenih radnika je mentalni komunizam ,megalomansko shvacanje industrije proizvodnje ,dinosaurska tromost ,sporost drugova i njihovih potomaka na pozicijama , zemlje koje suu bile u varsavskom paktu nam se smiju ,oni su se rijesili komunista mi smo ih kozervirali u dvije glavne i nekoliko pomocnih partija

Avatar neugodan
neugodan
19:01 31.12.2019.

Ail zato su branitelji i ostali uhljebi bogatiji!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije