Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Pripazite na sigurnost prilikom putovanja!

Ilustracija
Foto: Thinkstock
PR
Autor
PR članak
05.06.2017.
u 11:45

Nošenje gotovine za sobom, pogotovo u većim iznosima, nipošto nije preporučljivo

Bez obzira na to kamo putujete, uvijek postoji određen sigurnosni rizik, pogotovo ako je riječ o inozemstvu. Kvalitetna priprema vrlo je važna da bi vam putovanje ostalo u lijepom sjećanju.

Nošenje gotovine za sobom, pogotovo u većim iznosima, nipošto nije preporučljivo. Mnogo je praktičnije nošenje kartica:

- Praktičnije su.

- Manji je rizik od nastanka štete kod gubitka u odnosu na gubitak gotovine.

- Prihvaćene su na više od 36 milijuna prodajnih mjesta u čak 122 zemlje.

- Gotovinu možete podizati na više od 2 milijuna bankomata i isplatnih mjesta diljem svijeta.

Kartično plaćanje u zapadnom svijetu gotovo je istisnulo gotovinske transakcije zbog praktičnosti, brzine i sigurnosti plaćanja.

Sadržaj omogućila Zagrebačka banka u suradnji s native produkcijom Večernjeg lista.

Komentara 5

IM
Immanuell
21:17 07.06.2017.

Tako je. A nositi gotovinu u sitnijim apoenima od 100 Eu ili neke druge svjetske valute je jednostavno potreba i obveza. U WC ili u neke slastičarne i restorane ne možete ići bez gotovine, a kod prodaje iz kioska na ulici najrazličitijih sitnica gotovina jedino igra. Kartica je sredstvo za upisivanje plaće i podizanje gotovine ili za plaćanje u trgovinama i finijim mjestima za izlazak.

ST
Startrack
14:20 07.06.2017.

Lol ja mislim daje u danasnje vrijeme najvaznije pazit da ne ostanes bez noge ili ruke u muslimanskom teroristickom napadu.

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
11:48 12.06.2017.

Tako je! Jer kad ne nosite kartice i plaćate samo gotovinom, vaša banka na tome nema koristi i ne zarađuje na transakcijama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?