Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSKI FORUM

Prilika za suradnju s Ukrajincima napretek, turizam, poljoprivreda...

Andrej Plenković i Volodimir Grojsman
Patrik Macek/PIXSELL
14.06.2017.
u 07:30

Poslovni forumi ključ su uspjeha. ne možemo sjediti u tvrtkama i čekati da nam netko pokuca na vrata, kaže Dario Marenić, čelnik Elde.

Energetika, brodogradnja, graditeljstvo, tekstilna i drvna industrija, poljoprivreda, turizam... samo su neka od područja o kojima se jučer razgovaralo na poslovnim susretima ukrajinskih i hrvatskih poduzetnika u HGK, u sklopu službenog posjeta predsjednika Vlade Ukrajine Volodimira Grojsmana Hrvatskoj.

S hrvatske strane predstavili su se Vindija, Podravka, Badel 1862, IGH, Ina, Paška sirana..., ukupno 42, a s ukrajinske 22 tvrtke. Tvrtke poput Elde, na tržištu od 45 milijuna ljudi već su našle nišu. S tekućinama za elektroničke cigarete u Ukrajini su startali prije dvije godine izvozom u vrijednosti 500 eura, a jučer je upravo krenuo kamion s robom vrijednom 42.000 eura, rekao je predsjednik uprave Elde Dario Marenić.

Ističe kako su B2B forumi, uz snažne marketinške aktivnosti, ključ uspjeha. Prije dva dana ukinut je vizni režim između EU i Ukrajine, što će, uza sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, pridonijeti jednostavnijem poslovanju i suradnji s Ukrajincima, uvjeren je Marenić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije