Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dovršena akvizicija

OTP osiguranje opet u francuskim rukama – preuzela ga Groupama

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
31.08.2021.
u 15:10

Akvizicija OTP-a uklapa im se u strategiju širenja na tržišta središnje i istočne Europe, a s dosadašnjim vlasnicima imaju sklopljen strateški savez od 2008. godine.

Francuski osiguravatelj Groupama ušao je na hrvatsko tržište akvizicijom OTP osiguranja od mađarskog OTP-a. Time OTP osiguranje ponovo prelazi u francuske ruke, nakon što je Société Générale napustio hrvatsko tržište i prodao ih OTP grupi. 

Groupama je već dobila odobrenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za preuzimanje OTP osiguranja. U Francuskoj posluju više od 100 godina, a uz europsko, prisutni su na tržištima Afrike i Azije. Lani su ostvarili premijski prihod od 14,4 milijarde eura i operativnu dobit od 306 milijuna eura.

Zapošljavaju 31.000 ljudi i imaju više od 11,5 milijuna klijenata. Akvizicija OTP-a uklapa im se u strategiju širenja na tržišta središnje i istočne Europe, a s dosadašnjim vlasnicima imaju sklopljen strateški savez od 2008. godine. Groupama ima i značajan vlasnički udio u OTP banci. Formalno će Groupama osiguranje biti u vlasništvu mađarske članice grupe Groupame Biztosító, a na čelu hrvatskog osiguranja bit će Sanel Volarić, nekadašnji predsjednik uprave Croatia osiguranja. U upravu je imenovana i Monika Brzović.

- Vjerujemo kako će važan međunarodni osiguravatelj poput Groupame doprinijeti daljnjem razvoju tržišta osiguranja, kao i ukupnim pozitivnim gospodarskim kretanjima. Osim toga, sigurni smo kako će hrvatski tim uz snažnu podršku grupacije nastaviti provoditi naš uspješan poslovni model – prokomentirao je Bertrand Woirhaye, budući predsjednik nadzornog odbora Groupama osiguranja i glavni izvršni direktor mađarske članice grupe Groupama Biztosító. 

Sanel Volarić najavio je širenje izvan dosadašnje orijentacije na bankoosiguranje

- Hrvatska dobiva novog i konkurentnog međunarodnog aktera koji dolazi u pravom trenutku: u vrijeme oporavka gospodarstva i prelaska na euro – kaže Volarić te dodaje da će oko 60.000 njihovih klijenata zadržati sva prava prema postojećim policama, a istodobno će moći koristiti pogodnosti novih proizvoda i usluga.

VIDEO:Uvode se probni ispiti za petaše i osmaše, te probne mature!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije