Naslovnica Biznis Gospodarstvo

Opskrbljivača sve više, struja nije jeftinija...

U nekoliko mjeseci opskrbljivača je promijenilo više od 20.000 kućanstava.
31. listopada 2013. u 15:57 0 komentara 718 prikaza
 Energy Market Forum
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

U organizaciji Poslovnog centra znanja Poslovnog dnevnika jučer je u Kongresnom centru Forum Zagreb u Green Goldu održan Energy Market Forum 2013.

Forum je na jednom mjestu okupio brojne čelnike kompanija i stručnjake iz područja energetike, a prema onome što se moglo čuti kroz tri zanimljiva panela, na tom će se tržištu u narodnom razdoblju dogoditi još mnoge promjene.

Liberalizacija tržišta električne energije u punom je jeku, a u samo nekoliko mjeseci više od 20 tisuća kućanstava već je promijenilo opskrbljivača. Ipak, iako se najavljivalo da će liberalizacijom tržišta električne energije u Hrvatskoj cijene struje pasti, a kvaliteta usluge porasti, glavni igrači na tržištu najavljuju kako će cijene električne energije u idućem razdoblju porasti.

“Posljednjih mjeseci, zbog niza faktora na tržištu, uključujući i hidrološki dobru godinu, bilježimo povijesno niske cijene električne energije, zbog čega se u idućem razdoblju može očekivati da cijena struje poraste, no nije poznato u kojoj mjeri. Do porasta cijene doći će i zbog višestrukog poskupljenja naknade za obnovljive izvore energije koje je uslijedilo nedavnom odlukom Vlade“, poručio Zoran Miliša, predsjednik uprave RWE Energija na prvom panelu Energy Market Foruma pod nazivom “Rodilo se tržište, a što sad?“.

Na panelu su još raspravljali i Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe, Zdravko Ivčić, direktor NOX grupe, Marko Ćosić, predsjednik uprave tvrtke Proenergy, te Robert Golob, predsjednik uprave tvrtke GEN-I. Golob je kazao da će cijena njihove struje ostati jednaka u iduće tri godine.

“Ne postoji objektivan razlog da se trend ne zadrži i u 2016. godini“, poručio je.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.