Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Energy Market Forum

Opskrbljivača sve više, struja nije jeftinija...

 Energy Market Forum
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
31.10.2013.
u 15:57

U nekoliko mjeseci opskrbljivača je promijenilo više od 20.000 kućanstava.

U organizaciji Poslovnog centra znanja Poslovnog dnevnika jučer je u Kongresnom centru Forum Zagreb u Green Goldu održan Energy Market Forum 2013.

Forum je na jednom mjestu okupio brojne čelnike kompanija i stručnjake iz područja energetike, a prema onome što se moglo čuti kroz tri zanimljiva panela, na tom će se tržištu u narodnom razdoblju dogoditi još mnoge promjene.

Liberalizacija tržišta električne energije u punom je jeku, a u samo nekoliko mjeseci više od 20 tisuća kućanstava već je promijenilo opskrbljivača. Ipak, iako se najavljivalo da će liberalizacijom tržišta električne energije u Hrvatskoj cijene struje pasti, a kvaliteta usluge porasti, glavni igrači na tržištu najavljuju kako će cijene električne energije u idućem razdoblju porasti.

“Posljednjih mjeseci, zbog niza faktora na tržištu, uključujući i hidrološki dobru godinu, bilježimo povijesno niske cijene električne energije, zbog čega se u idućem razdoblju može očekivati da cijena struje poraste, no nije poznato u kojoj mjeri. Do porasta cijene doći će i zbog višestrukog poskupljenja naknade za obnovljive izvore energije koje je uslijedilo nedavnom odlukom Vlade“, poručio Zoran Miliša, predsjednik uprave RWE Energija na prvom panelu Energy Market Foruma pod nazivom “Rodilo se tržište, a što sad?“.

Na panelu su još raspravljali i Tina Jakaša, direktorica HEP Opskrbe, Zdravko Ivčić, direktor NOX grupe, Marko Ćosić, predsjednik uprave tvrtke Proenergy, te Robert Golob, predsjednik uprave tvrtke GEN-I. Golob je kazao da će cijena njihove struje ostati jednaka u iduće tri godine.

“Ne postoji objektivan razlog da se trend ne zadrži i u 2016. godini“, poručio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije