Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENO ODREDIŠTE

Njemački domaćini knjiže čak 32 posto više noćenja Hrvata

Berlin
Foto: Reuters/PIXSELL
13.11.2014.
u 15:22

Gostima iz Hrvatske, kao i većini Europljana, najzanimljiviji su Berlin, München i Frankfurt

Njemački turistički domaćini očekuju do 2020. čak dva milijuna turista iz naše regije. Posjeta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH, Crne Gore, Bugarske i Rumunjske posljednjih godina raste po prosječnoj stopi od tri posto, a gosti iz Hrvatske ruše rekorde.

Lani su Hrvati u Njemačkoj ostvarili oko 150.000 noćenja, a ove godine već u prvih osam mjeseci oko 124.000 noćenja, odnosno 32 posto više. Uglavnom se radi o poslovnim putovanjima, ali dosta je i klasičnih turista koji u Njemačku odlaze zbog velikih kulturnih događanja, u obilazak gradova i slično. Hrvatima su, kao i većini Europljana, najzanimljiviji Berlin, koji je lani posjetilo oko 28.000 Hrvata, dok je München s 25.111 posjetitelja s hrvatskom putovnicom na drugom mjestu. Treći je Frankfurt koji je posjetilo nepunih 20.000 hrvatskih građana.  

-  Broj Hrvata koji tijekom godine posjete Njemačku daleko je veći. Međutim, mnogi odsjedaju kod rodbinu, kako ankete pokazuju ostaju i po tri tjedna, ali za taj dio nemamo potpunu statistiku - kaže Tijana Đuričić, PR menadžerica regionalnog ureda Njemačke turističke organizacije za Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Crnu Goru, Rumunjsku i Srbiju.

>> Japanske goste zanimaju agroturizam i mega festivali

>> Hrvatskoj turizam jedini zdrav sektor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije