Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinjavajući podatak

Šok u Njemačkoj: Zbog ovoga su im karte za domaće letove poskupjele 30 posto

Air Berlin
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
15.11.2017.
u 08:49

Od propasti Air Berlina, potražnja za kartama premašila je ponudu na mnogim letovima pa su zbog toga porasle i cijene.

Prije dva tjedna propala je njemačka zrakoplovna kompanija Air Berlin, a statistika pokazuje da su otada karte za domaće letove u Njemačkoj u prosjeku poskupjele 32,5 posto, piše Local

Taj zabrinjavajući podatak objavio je njemački portal MyDealz.de nakon što je analizirao cijene karata na 25 kratkih i srednje dugih letova u listopadu i studenom. 

Air Berlin
1/12

Nedostaje oko 60.000 mjesta 

Od propasti Air Berlina potražnja za kartama je premašila ponudu na mnogim letovima pa su zbog toga porasle i cijene. Direktor u Lufthansi Carsten Spohr procjenjuje da trenutačno nedostaje oko 60.000 mjesta na domaćim letovima u Njemačkoj. 

Najekstremniji slučaj koji je pronašao njemački portal onaj je za povratnu kartu između Münchena i Düsseldorfa koja je skuplja četiri puta nakon propasti njemačke zrakoplovne kompanije. Putovanje vikendom može biti i tri puta skuplje. 

Komentara 6

Avatar omedo_jradist
omedo_jradist
09:56 15.11.2017.

dovoljno je pogledati odakle skupljaju informacije......MyDealz ..................ha ha ha ha ...

Avatar omedo_jradist
omedo_jradist
09:54 15.11.2017.

nije istina...Lufthansa, nema monopol na bilo koje letove.....Lufthansa nije jedina kompanija, koja spaja te gradove.....imate izbor, imate internet, provjerite ...to je sloboda trzista !!!

KU
Kurciban
21:31 15.11.2017.

Mogla bi Lufthansa uključiti svoje partnere. Između ostalih i Croatiu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije