Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

New Link povezuje domaće stručnjake s najuglednijom agencijom iz New Yorka

Predavači dolaze iz Corcoran Grupe, kompanije koja je lider u 'Velikoj jabuci' s godišnjom prodajom nekretnina od 21 milijarde dolara
04. rujna 2018. u 08:58 367 prikaza
New Link

Što se promijenilo na hrvatskom tržištu nekretnina u zadnjih godinu dana i kako savladati izazove za uspješnije buduće poslovanje te koji su svjetski trendovi u trgovanju nekretninama i nužne promjene zbog zahtjeva mlađih generacija neke su od tema na nadolazećoj New Link konferenciji u Zagrebu. Treće izdanje jednog od najznačajnijih regionalnih skupova stručnjaka za nekretnine prvi put u Hrvatsku donosi i najbolje prakse iz Sjedinjenih Američkih Država, odnosno iz New Yorka kao jednog od najvećih i najrazvijenih tržišta u svijetu. Naime, predavači na cjelodnevnom događaju bit će, između ostalog, predstavnici Corcoran Grupe, kompanije koja je lider u 'Velikoj jabuci' s godišnjom prodajom nekretnina u vrijednosti od 21 milijarde dolara i 700 milijuna dolara većom prodajom od prvog konkurenta.

- Okupljeni predstavnici iz područja trgovanja nekretninama, arhitekture i urbanizma te povezanih gospodarskih grana moći će čuti manje poznate faktore koji utječu na potražnju za nekretninama, a gosti iz New Yorka otkrit će nam najuspješnije formule pristupa kupcu, takozvani 'customer centric approach' te kako ispuniti potrebe klijenta – najavljuje Sanda Soptija Šiljak, glavna izvršna direktorica u Njuškalu, organizatoru događaja koji će i ove godine iskoristiti konferencijske prednosti Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu za stručna predavanja.

Na Njuškalu, kao najvećoj hrvatskoj digitalnoj marketplace platformi, stotine kupaca i prodavatelja svakodnevno trguje nekretninama, a takva baza vjernih korisnika omogućava analizu velikih podataka i praćenje potrošačkih navika. Kao tržišni lider, Njuškalo je stoga vjeran partner svim stručnjacima iz područja posredovanja nekretninama i srodnih gospodarskih grana te će 4. listopada u MSU-u ponovno povezati ključne igrače, a sa stručnim temama i raspravama  potaknuti ih na brži razvoj.

New Link | Autor : Brian Meier, osnivač i glavni direktor Meier tima u Corcoran Grupi - Da bi postao i ostao najbolji na trgovac na nekretninskom tržištu moraš poznavati tržište, pratiti što se događa u industriji, među ključnim dionicima i konkurencijom, ali imati i snažnu osobnost, koja je agresivna i juri prema cilju bez kočnica. U Corcoranu razvijamo takav tim koji će s klijentom biti od prvog do zadnjeg dana, sve dok se ne usele, odnosno isele. Sve rješavamo za naše kupce i prodavače nekretnina, od pravnih pitanja do usluga selidbe i čišćenja – pojašnjava Brian Meier, osnivač i glavni direktor Meier tima u Corcoran Grupi, zašto se nazivaju više od full service agencije za nekretnine. 

Meier, kao jedan od najpoznatijih i najboljih agenata u New Yorku, ujedno naglašava kako smatra da su društvene mreže, ponajprije Instagram, novi najveći kanal za komunikaciju s potencijalnim kupcima i prodavačima.

New Link | Autor : New Link će također posjetiteljima otkriti povezanost između kulture življenja u gradovima i tržišta nekretnina u njima, razjasniti trend održivog načina života i koje nas promjene očekuju te kuda idu najrazvijeniji gradovi koji prate 'sustainable' filozofiju, a prvi put će se osvrnuti i na turizam u kontekstu nekretninskog tržišta.

Workers in protective suits take part in the disinfection of Huanan seafood market, where the novel coronavirus is believed to have first surfaced, in Wuhan
GODINU DANA OD PANDEMIJE
Kineski mediji šokirali svijet: COVID-19 nije izbio u Wuhanu, imamo dokaze za to
ZŠEM
ZŠEM
Zbog ovih profesora gotovo svi studenti pronađu posao u prvoj godini dana nakon završetka studija