Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci savjetuju

Mogu li dobiti povrat novca nakon raskida ugovora?

ugovor
Thinkstock
17.09.2012.
u 11:33

Čitateljica nam je postavila pitanje o povratu novca nakon raskida ugovora i odustajanju od kupovine proizvoda. Što su na njen upit rekli u Ministarstvu?

Pitanje: S predstavnikom izdavačke kuće sklopila sam ugovor o kupnji knjige u pretplati prije izdavanja. Prvu ratu smo dali predstavniku na ruke,u našem domu. Idući mjesec smo i ja i suprug ostali bez posla pa nismo više niti jednu ratu platili. U ugovoru piše da ga ne možemo raskinuti, no s obzirom da nismo dobili knjigu i ne želimo ju više je li ikako moguće da se ugovor raskine?

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva:  Potrošač ima pravo na povrat novca

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača (NN 79/07, 125/07, 75/09, 79/09, 89/09 te 133/09) sklopili ste ugovor izvan poslovnih prostorija trgovca, na koji se primjenjuju odredbe članaka 30-35. navedenog Zakona. Prema navedenim odredbama kod sklapanja ovakvih ugovora, trgovac je dužan, najkasnije u trenutku sklapanja ugovora, potrošaču dati pisanu obavijest o njegovu pravu na raskid ugovora. Takva obavijest mora sadržavati ime, odnosno tvrtku ili naziv trgovca, njegovu adresu, datum slanja obavijesti, podatke potrebne radi identifikacije ugovora, poglavito naznaku ugovornih strana te predmet ugovora i njegovu cijenu, kao i rok za raskid ugovora.

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije