Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISANI DOKUMENTI

Kineski izvođač i službeno preuzeo radove na Pelješkom mostu

Pelješki most
30.07.2018.
u 12:47

Strojevi i radnici na terenu bit će vidljivi za jedno mjesec dana.

Od ponedjeljka su i službeno počeli radovi na Pelješkom mostu. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić predstavnicima tvrtke izvođača, iz China Road and Bridge Corporationa (CRBC) predali su u Stonu svu dokumentaciju, otvoren je dnevnik radova i potpisan zapisnik o uvođenju kineskog konzorcija u posao.

- Danas je i službeno uveden u posao kineski izvođač radova na Pelješkom mostu. Dugo smo čekali početak radova, nakon ogromnog administrativnog posla koji je obavljen danas službeno počinje teći rok kineskim izvođačima. Uvođenje u posao, smatrali smo zbog zahtjevnog administrativnog posla koji je pred nama u vođenju projekta pa su s nama i naši partneri Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstvo prometa da upoznamo sve koji će voditi projekt i izvođače sa svim onim što očekujemo od njih, prije svega na samo vođenje radova, ali i na administriranje kako ne bi bili izloženi korekcijama koje bi imale vrlo negativan učinak na projekt – rekao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta.

Strojevi i radnici na terenu bit će vidljivi za jedno mjesec dana.

- Koncem kolovoza ili početkom rujna bi stigla oprema i brodovi s kojih će se raditi pripremni radovi. Ugovorom je predviđeno, s obzirom na promijenjen raster stupova u odnosu na stari projekt, obveza izvođača je napraviti istražne radove na mjestima novih. Neke stvari se moraju obaviti, s obzirom da je došlo do promjene projekta i to je predviđeno – pojasnio je Škorić koji nije želio komentirati može li eventualna tužbe BiH usporiti izgradnju mosta.

- Mi smo operativci i radimo na projektu, a to je politička stvar – rekao je Škorić.

Na sastanku s izvođačem radova je bio i Tomislav Petric, ravnatelj središnje agencije za financiranje EU projekata.

- Uloga naše agencije je u projektu je partnerski provesti sve postupke javne nabave i pomoći da se što prije realizira te osigurati tijek novca koji je velikim dijelom, 2,7 milijardi kuna, iz EU sredstava. Od početka s Hrvatskim cestama radimo na dokumentacijama za nadmetanje i ovo uvođenje u radove je rezultat toga. Također radimo trenutno i drugu fazu, i treći i četvrtu i nadamo se da će za četiri godine sve faze biti realizirane. Što se tiče financiranja, mi smo isplatili Hrvatskim cestama 312 milijuna kuna predujma da bi se osigurao tijek novca – rekao je Petric. Ukupna vrijednost projekta je četiri milijarde kuna

 

Ključne riječi

Komentara 21

PR
prajdali100
12:53 30.07.2018.

Ne mogu vjerovati !!! Kaku su to mogli uraditi a da nisu dobili suglasnost Bakira, Komšića i Nikšića !!?

PR
prajdali100
12:55 30.07.2018.

Vjerujem da je poslije ove vijesti " Hrvatina" Komšić na infuziji.Nije mu lahko !!!

KR
kruti221
16:29 30.07.2018.

bolan unitaristi na APARATIMA!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije