Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Izvozna ekspanzija Prima grupe

Prima grupa
Foto: PR FOTO
1/8
PR
Autor
PR članak
01.10.2015.
u 08:30

PRIMA GRUPA je petu godinu za redom sudjelovala na prestižnom međunarodnom sajmu namještaja M.O.W. u njemačkom Bad Salzuflenu, od 20. -24. rujna 2015.

M.O.W. jedan je od najznačajnijih sajmova namještaja u Europi s 30- godišnjom tradicijom te se smatra važnom platformom za prezentaciju i promociju novih trendova i inovacija na području proizvodnje namještaja. Na 80.000 m2, u društvu više od 400 izlagača iz 37 zemalja, PRIMA GRUPA je potvrdila svoj status relevantnog strateškog partnera i izvoznika u mnogobrojne zemlje Europske unije.

Primin dizajnerski tim i ove je godine osmislio trendi namještaj vrhunske kvalitete. Na samostalnom štandu površine 400 m2, PRIMA GRUPA predstavila je više od 80 novih proizvoda iz asortimana tapeciranog i pločastog namještaja. Moderne kutne garniture i ležajevi, komode i namještaj za blagovaonice zaokupili su pažnju kako postojećih tako i novih poslovnih partnera iz Njemačke, Francuske, Austrije, Švicarske, Belgije, Nizozemske, Velike Britanije. Ovogodišnji sajam zabilježio je rekordnu posjećenost, što je PRIMA GRUPI osiguralo proširenje suradnje s više od 50 stalnih inozemnih kupaca (XXXLutz Grupa, Porta Grupa, Otto, ASKO, LIPO, Otto's, Cdiscount itd.).

Namještaj dizajniran i proizveden u Primi prisutan je na tržištu mnogih europskih zemalja, a sudjelovanje na najznačajnijim međunarodnim sajmovima odlična je prilika za dodatnu prezentaciju hrvatskog dizajna i mladog i talentiranog Priminog dizajnerskog tima.

"Trendi dekori divlje bukve, hrasta sanremo i bijelog sjevernog drva kombinirani s nježnim, pastelnim bojama obilježit će nadolazeću 2016. godinu. Pločasti namještaj kojeg smo ove godine predstavili na sajmu, izazvao je izniman interes upravo zbog svog modernog izgleda s daškom retro dizajna. Prima Grupa, kao etablirani proizvođač tapeciranog namještaja, ove godine imala je iznimno kompleksan zadatak - opravdati visoka očekivanja partnera i ponuditi nova, još bolja rješenja nego do sada. Ponosni smo i zadovoljni činjenicom da smo ne samo opravdali već i u potpunosti ispunili očekivanja!“ rekla je direktorica Prima namještaja Gordana Pušetić.

I u segmentu tapeciranog namještaja također prevladavaju pastelne boje. Tu su i nezaobilazni klasici kada su boje tapeciranog namještaja u pitanju – siva, cappuccino i smjela tirkizna. Od tkanina apsolutni must have 2016. su meke i podatne teksture (tzv. soft touch) koje ostavljaju dojam elegancije i luksuza.

„PRIMA GRUPA iz sezone u sezonu bilježi rast izvoza, a proizvodni programi se kontinuirano usavršavaju novim estetskim i tehničkim rješenjima. Višegodišnji trud se polako, ali sigurno kapitalizira na zahtjevnom europskom tržištu te ćemo tako do kraja 2015. godine imati rast izvoznih prihoda od 60% u odnosu na prethodnu godinu . U nadolazećem razdoblju PRIMA GRUPA planira višestruko povećati prihode od prodaje na inozemnom tržištu, zahvaljujući ulaganjima u proširenje proizvodnih kapaciteta“, potvrdila nam je direktorica Prima namještaja Gordana Pušetić.

Želite prijaviti greške?