Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITB Berlin

Hrvatska ove godine očekuje još više Nijemaca

07.03.2018.
u 06:56

Ministar Cappelli i direktor HTZ-a Stančić održat će niz sastanaka s ključnim igračima svjetskog turističkog tržišta

Pet sajamskih dana, 180 zemlja svijeta, više od 10 tisuća izlagača te oko 160 tisuća posjetitelja. Impresivne brojke pokazuju kolika je važnost ITB Berlina, vodećeg svjetskog sajma turističke industrije čije se 52. izdanje otvara danas u Berlinu.

Hrvatska delegacija predvođena ministrom Garijem Cappellijem i direktorom HTZ-a Kristijanom Staničićem održat će sastanke s njemačkim avioprijevoznicima Eurowingsom, Condorom i Germanijom, britanskim niskotarifnim avioprijevoznikom “Jet2com”, britanskom putničkom agencijom “Thomas Cook”, predstavnicima turističke agencije “TUI”, Udrugom njemačke turističke privrede…

ITB Berlin će biti i jedan od pokazatelja kakva se sezona može očekivati u 2018., a prošlogodišnji podaci dozvoljavaju Hrvatskoj da se na sajmu predstavi ambiciozno s obzirom na to da se u Njemačkoj pozicionirala među vodeće inozemne destinacije. Najpopularnija destinacija Nijemcima je Španjolska, s Hrvatska je na šestom mjestu. Prema podacima sustava eVisitor, lani je u Hrvatsku došlo 15,26 posto Nijemaca više nego godinu ranije. U Hrvatskoj turističkoj zajednici očekuju povećanje tih brojki kao i poboljšanje rezultata općenito, posebice u svibnju, lipnju i rujnu. 

Komentara 5

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
07:28 07.03.2018.

Hrvatska ove godine očekuje još više Njemaca koji če prema predviđanjima na Schengenskoj granici u gužvi cekati 5. do 10. sati prije nego sto ugledaju lijepi Jadran i domoljubni Balkan.

BL
Blomberg
15:43 21.03.2018.

Jos cete se svi cuditi, pa nisu turisti zaboravili te nesnosne guzve na cestama, jad i nervoze i to samo zato jer nemamo VINJETE zar smo stvarno toliko nesposobni da ih uvedemo ? U Njemackoj zadnji heft od ADAC klubaba nije napisao ni slova o Hrvatskoj, jer Njemac kad otkrije neka pomanjkanja, i greske on izbjegava te destinacije zato sam ja skeptican da ce kod nas sve to dobro zavrsiti i ove Godine, pogotovo kad nam sad dojdu "strucni " konobari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije