Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Agrokor - stvarno stanje

Horvat najavio "pozitivne efekte" razgovora s dionicima koji nisu dio nagodbe

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je ročište za glasovanje vjerovnika o nagodbi Agrokora za srijedu 4. srpnja u 8,00 sati, i to u Košarkaškom centru Dražen Petrović (Cibona).
26. lipnja 2018. u 14:23 0 komentara 174 prikaza
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u utorak je pozvao one koji nisu zadovoljni nagodbom u Agrokoru ili nisu pristali na nju, da dođu na ročište 4. srpnja, a najavio je i "pozitivne efekte" razgovora s dionicima koji nisu dio nagodbe.

Fabris Peruško i Irena Weber Uprava Adris grupe: 'I novi Agrokor bio bi insolventan prema Peruškovim pravilima'

"Mi ćemo 4. srpnja imati ročište. Ja sve kolege koji ili nisu dionici nagodbe ili nisu zadovoljni s nagodbom pozivam na to ročište. Imat će prilike reći sve što ih muči", rekao je Horvat na marginama konferencije u organizaciji Večernjeg lista "Hrvatska kakvu trebamo".

Horvat je podsjetio da je koncept nagodbe zaokružen i poslan na Trgovački sud te da je nagodbu potvrdila velika većina vjerovnika. Kako je rekao, u ovome trenutku kreću odnosno vode se razgovori i dogovori s dionicima koji nisu dio nagodbe te se očekuju  "još neki pozitivni efekti".

"A jedna činjenica koju ne znam zbog čega mi danas zaboravljamo. Svjesni ste događaja u Europskom vijeću - dakle modalitet rješavanja ovakve problematike, dakle zakon o izvanrednoj upravi u društvima od posebnog državnog interesa danas je Europsko vijeće verificiralo kroz svoju direktivu, odnosno uredbu kao postulat i pravnu stečevinu EU, i kao takva ona će se početi primjenjivati s današnjim danom u svim zemljama EU", kazao je Horvat, dodavši "toliko o tome je li ta priča zakonska, tj. ustavna.

Intervju: Irena Weber 'Konkurencija je iznenađena dobrim poslovanjem Konzuma. Podigli smo plaće...'

Trgovački sud u Zagrebu zakazao je ročište za glasovanje vjerovnika o nagodbi Agrokora za srijedu 4. srpnja u 8,00 sati, i to u Košarkaškom centru Dražen Petrović (Cibona).

Na ročište za glasovanje o nagodbi se pozivaju svi vjerovnici, članovi privremenog vjerovničkog vijeća i izvanredni povjerenik Agrokora. Predmet ročišta je glasovanje o nagodbi usuglašenoj između izvanrednog povjerenika i privremenog vjerovničkog vijeća, objavljenoj na e-oglasnoj ploči Trgovačkog suda 20. lipnja.

Trgovački sud u svom zaključku navodi i da pravo glasa imaju svi vjerovnici čije su tražbine utvrđene i to u visini nenamirenog dijela tražbine. Kako se pojašnjava, pravo glasa nemaju vjerovnici koji su u cijelosti namireni niti vjerovnici u onom dijelu tražbine u kojem su djelomično namireni niti povezane i ovisne osobe nad kojima se provodi postupak izvanredne uprave. 

Nadalje, vjerovnicima osporenih tražbina će se priznati pravo glasa ako se na ročištu za glasovanje o nagodbi izvanredni povjerenik i nazočni vjerovnici s pravom glasa tako sporazumiju. Ako se sporazum ne može postići, o tome odlučuje sud na ročištu rješenjem protiv kojeg nije dopuštena posebna žalba. Stoga Trgovački sud poziva te vjerovnike da pristupe na ročište da bi im se moglo priznati pravo glasa uz navedene uvjete.

Analiza Slučaj Agrokor nije dovršen. Slijede mjeseci neizvjesnosti zbog igranja na jednu kartu Andrej Plenković Ivan Hrstić Plenkovićeva pobjeda i Dalićkina zadovoljština
DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.